Resultat: Johan Davidsson är ny assistkung

17 oktober 2012 21:40

HV71 besegrade Färjestad med 4-3 och när Johan Davidsson assisterade till ett av målen blev han historisk som Elitseriens främste passnings- läggare genom tiderna. HV-kaptenens assist nummer 378 tog honom upp på förstaplatsen före luleåikonen Stefan "Skuggan" Nilsson. I de två andra matcherna blev det vinster för Luleå över MODO och AIK tog hand om samtliga tre poäng på bortaplan mot Brynäs.

HV71 - Färjestad 4-3

Det var en fartfylld första period i Kinnarps Arena där hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter en vacker styrning på volley från Jesper Fasth som satte klubban på Mattias Karlssons skott i powerplay. Men kvitteringen kom omgående från Marcus Paulsson som endast 53 sekunder efter HV71:s ledning krigade in 1-1 på en retur.

Den andra perioden slutade 2-1 till HV71. Marcus Nilsson gjorde målet på en styrning i powerplay och lagkapten Johan Davidsson blev därmed historisk som Elitseriens bäste passningsläggare genom tiderna. Passningen från Davidsson innebar att han passerade luleåikonen Stefan "Skuggan" Nilsson och nu är ensam på tronen med 378 passningspoäng i Elitserien!

Hemmalaget fick sedan en drömstart på den tredje perioden när Jesper Fasth redan efter 31 sekunder satte sitt andra mål för kvällen fram till 3-1, men Färjestad reducerade genom Max Görtz som satte sitt första mål för säsongen fram till 3-2. Lagen fortsatte att byta mål med varandra. Rhett Rakhshani satte 4-2 i powerplay innan Färjestad än en gång reducerade, den här gången genom Per Åslund.

Men fler mål föll inte trots press från gästerna i slutet och HV71 tog hand om samtliga tre poäng i en mycket underhållande match.

Brynäs - AIK 1-5

I Läkerol Arena var det Brynäs som hade det mesta av spelet inledningsvis, men AIK tog ledningen i matchen genom Joakim Norström som sköt ett skott från distans i mål bakom Robin Rahm. Brynäs kvitterade till 1-1 och hade även en till puck i nät men spelet var då avblåst för en utvisning på Mats Lavander.

I den andra perioden tryckte Brynäs på för ett ledningsmål och skapade chanser i powerplay, men istället stack AIK upp i en snabb spelvändning och Fredrik Hynning gjorde fri inga misstag fram till 1-2. Gästerna utökade även sin ledning i powerplay i den andra perioden genom Victor Ahlström innan man i den tredje även satte matchens fjärde mål. Joakim Nordström gjorde sitt andra för kvällen och det i boxplay efter vackert samarbete med Fredrik Hynning.

Slutresultatet 1-5 spikades sedan i tom kasse då Jonas Liwing även gjorde mål efter två assist tidigare i matchen.

– Det fanns tendenser till det gamla spelet idag då det varit många individuella misstag, men nu tror vi mer på oss själva och det ena ger det andra. Trygghet heter det nog och vi är på väg däråt, summerade AIK:s tränare Per-Erik Johnsson till C More efter slutsignalen.

Luleå - MODO 3-2

I COOP Arena hade hemmalaget två ramträffar i den första perioden men i den andra akten kom istället målen. Luleå gjorde matchens två första genom Pavel Skrbek och Linus Persson innan MODO reducerade när Per-Åge Skröder tog fram stora kanonen som betydde 2-1.

Den tredje perioden blev en kamp från början till slut. Luleå gjorde 3-1 i powerplay då Chris Abbott styrde pucken i nät efter skott från Lukas Kihlström. MODO reducerade genom Alexander Steen som tryckte pucken i mål efter en tilltrasslad situation framför David Rautio. Fler mål föll inte i matchen då Luleå kontrollerande händelserna efter MODO:s reducering och höll undan för tre poäng.