Lista: 5 noteringar från den gångna veckan

Coronapandemin har medfört att det inte har blivit lika många SHL-matcher som planerat på slutet. Under de sju senaste dagarna har det ändå spelats sju matcher och här är fem saker som sticker ut från den gångna veckan.

Per Åslunds klubbrekord

I lördags blev Per Åslund historisk. Då gjorde han sin 679:e grundseriematch i Färjestadströjan, och därmed klev han förbi Mathias Johansson. Åslund debuterade i högstaligan under säsongen 2006/07 och bortsett från en säsong i tyska Kölner Haie har Åslund varit Färjestad trogen. Nu är 35-åringen uppe på 681 SHL-matcher och på dessa har han noterats för 360 poäng.

Nyförvärvens drömstart i Växjö

Växjö har under den senaste tiden plockat in både Joel Kellman och Michael Krutil. Duon debuterade i går mot Färjestad och de behövde bara drygt tre minuter på sig för att presentera sig på allvar. För efter 3.27 hade Joel Kellman gett Lakers ledningen, assisterad av Michael Krutil. Innan matchen var över hade både Kellman och Krutil varit inblandade i ytterligare ett mål.

Målfesten i Göteborg

En match som sticker ut från den gångna veckan var den som spelades i lördags i Scandinavium. Vi bjöds på hela elva mål mellan Frölunda och Örebro, bara i en match den här säsongen har det blivit fler (8-5 till Oskarshamn mot Skellefteå, den 27 november). Lagen följdes åt målmässigt hela vägen, men när fem minuter återstod hade närkingarna 4-3. Frölunda vände det tack vare två mål av Johan Sundström, men med endast nio sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Linus Öberg. Frölunda tog dock extrapoängen efter straffläggning.

Hattrickskytten Kovacs

Den poängbäste spelaren den gångna veckan är Robin Kovacs, med fyra poäng (3+1). Forwardssstjärnan var den stora anledningen till att Örebro fick med sig poäng från Göteborg i lördags. För Kovacs stod nämligen för tre mål, och är därmed den ende spelaren i ligan som gjorde ett hattrick den gångna veckan. I och med sina fyra poäng mot göteborgarna är Kovacs nu etta i Örebros interna poängliga.

Straffspecialisten Lantosi

Robert Lantosi bytte Linköping mot Rögle under säsongen och det är inget snack om att slovaken har fått ett lyft i Östergötland. Framförallt när det kommer till straffar har Lantosi visat sig vara väldigt skickling. I lördags sköt han extrapoängen till Linköping mot Brynäs tack vare sitt avgörande straffmål. Det var Lantosis fjärde straffmål – på fyra försök.