Det är nu allvaret börjar - kvartsfinalerna i slutspelet är här

14 mars 2014 12:20

Hela säsongen går ut på en enda sak. Att placera sig, att visa vad man går för, att sätta sig i respekt för det som komma skall. Och nu är vi framme vid vägskälet när avgörandet närmar sig och kvartsfinalerna i slutspelet 2014 inleds.


Varje år har en historia som lever med oss för alltid. Det kan vara en händelse, en specifik match eller en hel legendarisk matchserie. Varje år sker det något som berör, något som skapar känslor, något som lever vidare och diskuteras.

Nu är vi framme vid kvartsfinalerna i slutspelet 2014. En kvartsfinal med åtta lag som alla vill samma sak. Nå längst fram. Nå hela vägen. Le Mat-pokalen finns där. Den väntar på att landa i någon lagkaptens famn.

Ifjol var det Skellefteås Jimmie Ericsson som först fick känna känslan av att lyfta pokalen ovanför sitt huvud och fick känna känslan av att vara svensk mästare i ishockey.

I år kan Jimmie Ericsson och Skellefteå få äran att lyfta pokalen igen, men det finns sju andra lagkaptener och dess lag som vill erövra den silverglänsande dyrgripen från Västerbotten.

Frågan är, vilket lag är det som kommer lyckas. Vilka har det som krävs? Vilka visar sig vara lite starkare än alla andra? Det laget kommer få äran att lyfta Le Mat-pokalen och få äran att kalla sig svenska mästare i ishockey.