Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

23 augusti 2021 10:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Djurgården värvat en forward från AHL och Anton Karlsson har skrivit på ett tryoutkontrakt med Färjestad.


Djurgården värvar från AHL

Djurgården drabbades av ett tungt avbräck nyligen då Manuel Ågren skadade knäet. Dessutom är det oklart var William Eklund spelar nästa säsong. Därför har Djurgården värvat en forward – 31-årige Matt Lorito.

– Matt är en skridskostark forward som har en hög spelintelligens. Han är väldigt allroundkunnig som spelare och van att spela såväl powerplay som boxplay. Han kan användas både som forward och center, men är främst värvad för att spela ytterforward, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Lorito har de sju senaste säsongerna spelat i AHL. Där har han gjort 226 poäng på 310 matcher. Säsongen 2016/17 fick Lorito chansen i NHL. Det blev två matcher med Detroit Red Wings. Som mest har Lorito gjort 56 poäng under en AHL-säsong (2016/17).

Det här blir första gången som Lorito tillhör en klubb i Europa och kontraktet med Djurgården gäller över kommande säsong.

Back provspelar med Färjestad

Färjestad har en del skador och därför har klubbens GM Peter Jakobsson valt att skriva ett tryout-kontrakt med backen Anton Karlsson, 28. Kontraktet gäller till den tionde september, alltså dagen innan Färjestads SHL-premiär mot Växjö.

– Vi har tittat på Anton förut. Passar bra att han kommer in just nu då vi har lite skavanker. Matcherna kommer tätare framöver och det är bra att ha en extra kille att tillgå. Rent ekonomiskt belastar det oss inte alls skulle jag vilja säga, säger Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Karlsson har Boro-Vetlanda som moderklubb och han debuterade i SHL säsongen 2012/13 i Linköping. Totalt har han hunnit med 290 SHL-matcher. Förra säsongen gjorde han 30 matcher i HV71 innan han återvände till Linköping.

Pettersson slutar

28-årige Dan Pettersson har bestämt sig för att sluta med ishockey. Efter fyra raka säsonger i Västervik gick han till Linköping 2018. Där har Pettersson spelat de tre senaste säsongerna, men i fjol blev det bara 16 matcher på grund av skada. Nu tvingas han avsluta karriären på grund av knäskadan.

– Vi får ingen ordning på knäet. Tyvärr. Hur tufft det än är så måste du gå vidare. Jag känner verkligen att jag har försökt med allt och gjort allt jag kan. Det känns ändå skönt att veta, säger Pettersson till corren.se.

Lipon har gjort klart med ny klubb

Den kanadensiske forwarden JC Lipon avslutade förra säsongen i IK Oskarshamn. 28-åringen noterades för två assist på åtta SHL-matcher. Nu står det klart att Lipon fortsätter karriären i tyska Straubing Tigers.