Nedsläpp: Kapten Markusson tillbaka i Växjös slutspelsdebut

16 mars 2014 16:01

Det har blivit dags att fullborda det första mötet i årets kvartsfinaler när Brynäs tar emot Färjestad i ett på förhand hett möte där båda lagen slutade på 85 poäng i SHL. I Vida Arena bjuds publiken för första gången någonsin på slutspelshockey när Växjö tar emot Luleå Hockey. Dessutom får smålänningarna tillbaka sin kapten Johan Markusson som vilade i sista omgången av SHL.


Brynäs IF - Färjestad BK

Hemmalaget Brynäs IF slutade på en fjärdeplats i SHL och tog sig i sista omgången förbi dagens motståndare Färjestad. Brynäs har sedan tidigare backstjärnan Ryan Gunderson och Fredrik Warg långtidsskadade och de spelar inte i årets SM-slutspel.

Dessutom är Sebastian Lauritzen ännu inte spelklar, dock får gävlelaget tillbaka Simon Bertilsson som varit borta en tid. Bill Sweatt som i vecka förlängde sitt kontrakt med Brynäs startar i kedja med Jesper Ollas och Jonas Nordquist.

Tabellfemman Färjestad som går in i sitt tjugonde raka slutspel kommer till kvällens bortamatch med tre raka segrar i slutskedet av SHL. Dessutom har Färjestad förutom långtidsskadade Marius Holtet och målvakten Danny Taylor en full trupp till sitt förfogande.

Det innebär att den hårdskjutande backen Magnus Nygren som var borta en del i slutet av seriespelet spelar ikväll tillsammans med Ole-Kristian Tollefsen.

Växjö Lakers - Luleå Hockey

Hemmalaget Växjö Lakers spelar sitt första SM-slutspel och vi kan nog räkna med lapp på luckan i Vida Arena under eftermiddagens drabbning med Luleå Hockey.

Smålandslaget gör endast en ändring sedan den sista matchen i SHL och det är lagkaptenen Johan Markusson som är tillbaka i laget. Han går in i en kedja med Erik Josefsson och Alexander Johansson.

Det betyder att David Åslin blir trettondeforward och att Malte Strömwall inte spelar. Sedan tidigare saknar Växjö Mattias Modig, Jeremias Augustin och Mikael Johansson. I mål väljer Sam Hallam att ge förtroendet till finländaren Teemu Lassila.

Luleå Hockey hamnade efter en sjunkande form i slutskedet av SHL på en sjätteplats i tabellen. Laget förlorade sina sex sista matcher inför slutspelet och laget är rejält revanschsuget efter förra årets finalförlust.

Luleå kommer till spel med nästintill skadefri trupp, den enda långtidsskadade spelaren är Robin Jonsson som missar hela slutspelet.

Marcus Fagerudd, Marcus Oskarsson och Slava Trukhno är inte heller med i eftermiddag. Nyförvärvet i slutskedet av SHL, Linus Omark spelar som tidigare tillsammans med Linus Klasen och Niklas Olausson.