Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

14 mars 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Malmö värvat en sportchef och Tim Söderlund har skrivit nytt kontrakt med Djurgården.


Ny sportchef klar för Malmö

Malmö Redhawks meddelade i veckan att de gör en förändring i ledarstaben till kommande säsong. Skångarna har plockat in Björn Liljander, från Frölundas organisation, som ny sportchef.

– Jag ser en oerhört stor potential i Redhawks och vi kan definitivt få klubben att växa till att bli en toppklubb i Sverige, säger Liljander, som har skrivit på ett femårskontrakt.

Liljander har de senaste åren varit assisterade sportchef i Frölunda, men nu tar han alltså över som sportchef i Malmö från och med 1 maj. 39-åringen ersätter därmed Patrik Sylvegård som har haft sportchefsrollen sedan 2012. Sylvegård fortsätter dock sin roll som VD i klubben.

– Vi har följt Björn länge och även haft intresse av att plocka hit honom tidigare år utan att vi lyckats. Han jobbar oerhört hårt, något som gjort honom väldigt framgångsrik i sin rekrytering av spelare, inte minst unga sådana, under sin tid i Frölunda. Nu känner han att han vill ta det här klivet och jag är enormt glad och lycklig över att vi får in honom som en viktig del i Malmö Redhawks framtid, säger Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Rensfeldt stannar i Djurgården

Ludvig Rensfeldt anslöt till Djurgården inför den här säsongen, och den 30-årige centern har gjort en bra säsong. Han har passerat 30-poängsstrecket och det är första gången han gör det sedan säsongen 2016/17. Rensfeldt hade kontrakt över kommande säsong, men redan nu har parterna kommit överens om en förlängning. Rensfeldts nya avtal sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Ludvig är en viktig kärnspelare att ha med sig in i framtiden. Han har fått dragit ett enormt tungt lass genom egentligen hela den här säsongen, inte minst med tanke på de skadeproblem som vi haft på centerplatsen. Vi tycker att han har axlat det på ett otroligt starkt sätt och vi är givetvis mycket glada över förlängningen, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Djurgården är den femte SHL-klubben som Rensfeldt representerar och totalt står han noterad för 368 SHL-matcher.

Även Tim Söderlund blir kvar i Djurgården

Djurgårdens hockeysektion firade 100 år i lördags. Inför matchen mot Örebro skrev Tim Söderlund på ett nytt tvåårskontrakt med klubbben.

– Tim har de senaste åren haft svårt att få kontinuitet i sitt hockeyspelande med många olika klubbbyten. Det var en av anledningarna till att han sökte sig hem till Sverige och till klubben i sitt hjärta. Han är fortfarande ung och har en spännande framtid framför sig, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Söderlund anslöt till Djurgården under den här säsongen och han har varkligen gjort avtryck. Den skridskoskicklige forwarden har gjort tolv poäng på 18 matcher. Tidigare i karriären har han även representerat Skellefteå samt Frölunda på SHL-nivå.