Resultat: Ölvestad och Larsson matchvinnare

16 november 2011 21:31

Onsdagkvällens två matcher hade väldigt olika karaktär. På Hovet var det Djurgården som mer eller mindre utmanövrerade Färjestad och vann med 5-1, medan Brynäs vann knappt med 3-1 borta mot Skellefteå efter att sista målet kommit i tom bur.


Onsdagkvällens två matcher ingick i omgång 21 av Elitserien 2011/2012.

Gammal var äldst på Hovet

Det var de rutinerade rävarna som såg till att Djurgården kunde vända sin trista trend i Elitserien och ta revansch på sig själva efter förlusten med 5-0 mot AIK i måndags.

Färjestad hängde med bra ända tills Jimmie Ölvestad gjorde både 3-1 och 4-1 i början av mittperioden, framspelad av de duktiga kedjekamraterna 1-0-målskytten Kristofer Ottosson och Marcus Nilson.

Vid båda tillfällena vann Ölvestad man mot man-dueller, framför motståndarkassen.

– Det är egentligen två skitmål, men många mål görs där framme. Det är bra passningar av Otto och Mackan, säger Ölvestad själv i CANAL+ om kamperna och redogör för skillnaderna jämfört med måndagens förlust mot AIK.

- Att vi gör mål.

Junioren Larsson avgjorde i powerplay

I Västerbotten såg hemmalaget Skellefteå vilset ut till en början och vill säkert bara glömma första perioden mot Brynäs, som ledde välförtjänt efter den första perioden. I den andra ändrades matchbilden och läget inför akt tre var utjämnat till 1-1.

Utvisningar, hafs och frenesi avlöste varandra i väntan på en matchhjälte. Publiken i Skellefteå Kraft Arena slets mellan hopp och förtvivlan.

Till slut var det junioren Johan Larsson som blev matchhjälte för Brynäs, när han i powerplay (vad annars?) styrde in 1-2 i mitten av den tredje perioden. Seriens bästa powerplaylag fick utdelning än en gång och kammade tack vare det hem tre poäng.

– Vi försöker göra det så enkelt så möjligt, sedan har vi väldigt skickliga spelare. Vi snackar mycket om hur man löser situationer, just nu rullar allt på bra, konstaterar Johan Larsson i CANAL+ och beskriver sin styrning till segermålet.

– Jag tippade ner den bara, det var skönt. Det är inte så jäkla svårt egentligen, säger han aningen skämtsamt.

Segern var Brynäs femte raka. Imponerande.

– Jag tycker att vi inte är riktigt där i andra perioden, men gör en bättre tredjeperiod. Det är powerplay som avgör, konstaterar Brynäs tränare Tommy Jonsson i CANAL+.

– Det finns många bra saker att ta med sig, vi spelar bra och är aggressiva vad vi än gör. Det är en jämn hockeymatch mot riktigt bra motstånd, jag är oerhört nöjd att vi har tre poäng med oss hem.