Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

19 oktober 2020 10:00
Veckans nyheter

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt under den gångna veckan. Exempelvis har Joel Lundqvist skrivit på ett nytt kontrakt, Djurgården har gjort klart med ett NHL-lån och en meriterad SHL-spelare lägger skridskorna på hyllan.


Lundqvist stannar i Frölunda

Joel Lundqvist har bestämt sig – han spelar en säsong till. 38-åringen har förlängt kontraktet med Frölunda till 2022.

– Joel håller fortfarande en hög nivå och han har motivationen och drivkraften att fortsätta spela. Och det är grymt viktigt att ha en stark ledare i dessa tider, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Lundqvist är inne på sin 17:e säsong i Frölunda och han har vunnit fyra CHL-titlar samt fyra SM-guld. I landslagssammanhang har han vunnit VM-guld.

Talangen förlänger med Linköping

Nikola Pasic fyllde 20 år i torsdags och på födelsedagen gick LHC ut med pressmeddelandet att han blir kvar i klubben. Pasic har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

– Det känns jättekul såklart. Det är skönt att få klart så tidigt och det är någonting som jag har kämpat för och har velat sedan jag kom hit, säger Nikola Pasic.

Pasic debuterade i SHL med Linköping säsongen 2017/18. Förra säsongen var han utlånad till BIK Karlskoga och gjorde där 35 poäng på 45 allsvenska matcher, och belönades med en plats i det svenska JVM-laget. Den här säsongen har han gjort ett mål på åtta matcher.

Persson avslutar karriären

Linus Persson, 34, lägger skridskorna på hyllan. Han debuterade i SHL säsongen 2003/04 med Frölunda och totalt i karriären har han gjort 342 SHL-matcher. De flesta av dem har han spelat i Färjestad. Han har även representerar Luleå och nu senast Leksand (i SHL). Förra säsongen gjorde hannio poäng på 42 matcher med dalalaget, men nu blir det alltså inte mer hockey för Persson.

– Det är ett beslut som har vuxit fram. Jag har haft en väldigt lång rehabperiod sedan jag skadan i februari. Då hinner man tänka en hel del och jag har känt att det är dags för nya utmaningar i livet, säger Persson till Värmlands Folkblad.

Djurgården lånar in Bokk

Den tyske talangen Dominik Bokk, 20, är klar för sin tredje SHL-klubb. Han har tidigare spelat i både Växjö och Rögle, men nu blir det spel i Djurgården. Stockholmsklubben lånar in Bokk från NHL-klubben Carolina Hurricanes, och lånet gäller för resten av säsongen.

– Dominik är en fartfylld och spelskicklig forward med ett bra skott. Vi tror och hoppas att han ska hjälpa oss med en förbättrad skotteffektivitet och målskytte, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Förra säsongen gjorde Bokk 17 poäng på 45 matcher med Växjö. Bokk draftades av St. Louis Blues i första rundan 2018, som nummer 25 totalt, men numera tillhör han alltså Carolina Hurricanes.