Nedsläpp: Luleå vaskar om rejält i kedjorna

18 mars 2014 18:00

Det har blivit dags för kvartsfinal nummer två mellan Luleå-Växjö och Färjestad-Brynäs. Luleå väljer att vaska om ordentligt i kedjorna inför kvällens match medan Växjö ställer upp med identisk laguppställning. Ole-Kristian Tollefesen spelar för Färjestad och Brynäs med skottglade Andreas Thuresson gör inga ändringar från senaste matchen i Läkerol Arena.


Luleå Hockey - Växjö Lakers (0-1 i matcher)

Hemmalaget Luleå gör en hel del förändingar i kedjorna sedan förlusten senast. Linus Persson som var i fjärdekedjan senast kliver in tillsammans med bröderna Abbott.

Kedjan med Klasen, Olausson och Omark är splittrad och Omark får flytta på sig till förmån för Per Ledin. Linus Omark hamnar istället i kedja med Daniel Mannberg och Anton Hedman.

I laguppställningen saknas Lucas Wallmark och Jens Högbom vilket innebär att Peter Cehlarik och Lars Bryggman spelar istället.

Gästande Växjö ställer upp med exakt samma lagupställning som senast. Det innebär att den farliga kedjan med Rakhshani, Rasmussen och Kallio är intakt.

Tvåmålsskytten senast Alexander Johansson spelar återigen i fjärdekedjan tillsammans med Erik Josefsson och Johan Markusson.

Färjestad BK - Brynäs IF (1-0 i matcher)

Färjestad som lyckades ta en seger på bortais senast har samma trupp som då och det innebär att Ole-Kristian Tollefsen kan spela trots att han linkade av med en befarad knäskada i senaste matchen. Han går in i backpar med Magnus Nygren.

I övrigt ställer Färjestad upp med samma lag förutom att Christoffer Forsberg är tillbaka i laget

Brynäs som gärna vill utjämna serien ikväll spelar med samma manskap som i senaste matchen. Anton Rödin som fick sys i ansiktet efter matchen då är alltså tillgänglig för spel ikväll.

Andreas Thuresson som var riktigt het senast och sköt hela tio skott på mål återfinns i vanlig ordning tillsammans med Gregg Scott och Anton Rödin.