Resultat: Luoma avgjorde i Luleå

19 november 2011 21:14

Det blev enbart bortasegrar under lördagen. HV71 avslutade dagen med att vinna över Luleå i COOP Arena. Avgörandet kom på övertid efter mål av Mikko Luoma, och matchen slutade 3-2 till Jönköpingslaget.

HV71 fortsätter att prestera på bortais

Den inledande perioden blev en ganska avvaktande tillställning. Luleå sköt mest medan HV71 spelade bäst. Gästerna hade lite bättre fart under skridskorna än hemmalaget. HV71 tog också ledningen, på sitt första skott i matchen, och var i ledning inför period 2.

Det blev en helt annan fart på utrustningen i Luleå i mittenakten. Man dominerade spelet från början till slut. HV71 tog en tidig timeout för att komma in i matchen, men det hjälpte inte. Hemmalaget skapade massor av chanser och till slut fick man jubla i COOP Arena. Harju stod på rätt ställe och kunde peta in kvitteringen, strax efter att Hjalmarsson prickat stolpen på ett friläge. Luleå vann skotten med 18-4 under perioden, och ledde totalt med 28-8, men hade bara 1-1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden blev jämnare, och båda lag hade chanser till ett ledningsmål. Närmast var Luleå med en stolpträff mot slutet. Matchen gick till övertid och där avgjorde HV71 genom Mikko Luoma. Det var HV:s sjätte trepoängare på de sju senaste bortamatcherna, och sjunde bortamatchen i rad där man plockar poäng.

– Vi spelar med tålamod. Första perioden går till oss, den andra till dem. I den tredje perioden är det jämnt men vårt tålamod gör att vi kan få in en till puck, säger HV:s tränare Ulf Dahlén efter matchen.

– Vi gör en bra match frånsett de sista tio minuterna i den första perioden. Annars har vi initiativet i matchen. HV71 är giftiga och har ett par skickliga spelare som löser situationer på ett bra sett på isen. Men det hade varit rättvist med tre poäng till oss idag, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist efter matchen.