Veckans lineup från SHL.se!

25 februari 2019 13:00
Profilbilder som visar de sex uttagna spelarna mot en isig bakgrund.
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck i de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalen - eller är det någon som du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Mantas Armalis, Skellefteå (2)
Stod för en gruvlig revansch under lördagen. Exakt en vecka efter överkörningen och de sju insläppta målen i Scandinavium klev Mantas Armalis fram som Skellefteås stora hjälte. Målvakten stängde igen totalt mot Malmö, lotsade sitt lag till en viktig 2-0-vinst och svarade för veckans svettigaste räddning med en benparad på Max Görtz. Armalis noterade även 17 räddningar i förlustmötet med Luleå.

Backar

Erik Gustafsson, Luleå (2)
Hade ligans bästa plus/minussiffror med sina +4. Luleås självklare försvarsgeneral klockade in på 49 spelade minuter och bidrog till vinster över rivalen Skellefteå och toppkonkurrenten Frölunda. Mot just Göteborgslaget hade Gustafsson en direkt avgörande roll som målskytt. Backen var inne på isen vid Luleås samtliga mål i 3-1-vinsten - och på fyra av lagets fem nätrassel under spelveckan.

Nick Ebert, Örebro (1)
Örebro är på gång och rusar fram för tillfället. Som en av Närkelagets frontfigurer står Nick Ebert, som genom hela säsongen varit framträdande och fått ta emot hyllningar. I onsdagens dramatiska - och mycket viktiga - vinst över Linköping var amerikanen återigen briljant. Ebert gjorde det matchvinnande 3-2-målet på patenterat manér i powerplay och spelade 22 minuter i Örebros båda segermatcher under veckan.

Forwards

Kris Versteeg, Växjö (1)
Stjärnvärvningens framfart fortsätter med oförminskad styrka. Växjö tog under veckan som gick full pott och Versteeg hade en stor roll i det, med fina insatser mot både Timrå och HV71. I segern över Timrå sköt forwarden först 0-2 innan han assisterade till det efterföljande 0-3-målet, innan han i lördagens småländska rivalmöte noterade två nya framspelningar. Växjö vann med 3-2 och Versteeg lämnade veckan som poängligatvåa med 1+3.

Linus Sandin, Rögle (1)
Efter att Färjestads Johan Ryno slagit till med tre mål på onsdagen i Lindab Arena ville inte Linus Sandin vara sämre. Rögles forward hade sett och lärt av sin motspelare och bjöd Ängelholmspubliken på ett nytt hattrick. Hemma mot Mora öppnade Sandin tidigt målskyttet fint framspelad av Taylor Matson, innan han i slutperioden hittade nätet ytterligare två gånger. Sandins hattrick banade väg för en klar seger som ger Rögle hopp om kvartsfinal.

Michael Lindqvist, Färjestad (2)
För andra gången under säsongen tar Lindqvist plats på listan och denna gång sker det efter en vecka där han dominerat. Inga mål noterade, men väl fem fina assist och en förstaplats i hela SHL:s poängliga under spelvecka 8. Lindqvist hade framförallt stor show i krossen av Rögle, där fyra av de sex Färjestadsmålen kom på passning från forwarden. I lördagens holmgång mot Timrå låg även Lindqvist bakom Joakim Nygårds avgörande 1-0 i förlängningen.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.