Resultat: Arlbrandt ledde Linköping till säsongens första vinst mot Brynäs

26 januari 2013 18:39

Med sina två mål blev Linköpings sniper Pär Arlbrandt stor segerorganisatör när LHC genom 3-1 i Cloetta Center tog säsongens första vinst mot Brynäs. I eftermiddagens andra match blev Chris Lee matchhjälte för Färjestad, när karlstadlaget vann med 2-1 efter förlängning i Scandinavium mot Frölunda.


Linköping - Brynäs 3-1

Linköping hade siktet inställt på säsongens första seger mot Brynäs, eftersom gävlelaget inför lördagens match hade tre raka vinster mot LHC. Det började också bra för hemmalaget då man tack vare ett starkt powerplay gick fram till 2-0, där målskyttarna i PP hette Patrik Zackrisson och Pär Arlbrandt.

- Jag tycker vi för matchen och nu är det bara att fortsätta på samma sätt, sa Zackrisson efter den första perioden till C More.

- Vi måste sluta att sitta i utvisningsbåset och vi slarvar lite för mycket. Vi måste upp, sa Brynäs Calle Järnkrok.

Arlbrandt och hans Linköping fortsatte på den inslagna vägen när Arlbrandt distinkt och vackert satte 3-0 till hemmalaget i början av den tredje perioden. Även den här gången kom målet i spel i numerärt överläge.

Brynäs lyckades sedan reducera genom Ryan Gunderson, men närmare än så kom aldrig gävlelaget och därmed tog Linköping sin första seger mot Brynäs den här säsongen.

- Vi möter ett lag som har ett självförtroende som inte vi har, sa BIF:s tränare Tommy Jonsson efter lagets tredje raka förlust. LHC bröt samtidigt en tre matcher lång förlustsvit och segern innebar också att Linköping nu har nått milstolpen 1000 poäng i Elitserien.

- Skönt att vi fick igång vårt powerplay, sa LHC:s tränare Roger Melin efter att hans mannar gjort alla sina tre mål i just PP. LHC vann till slut skotten med 38-23 och BIF:s målvakt Robin Rahm var en stor anledning till att östgötalagets segersiffror inte blev större än 3-1.

Frölunda - Färjestad 1-2 OT

Ett formstarkt Frölunda var på jakt efter lagets femte raka seger samt inte minst ett slut på en fyra matcher lång förlustsvit i Scandinavium mot Färjestad. FHC dominerade också den första perioden spelmässigt, då man vann skotten med 12-4. Dock såg FBK:s målvakt Alexander Salak och Frölundas burväktare Julius Hudacek till att det stod 0-0 efter 20 minuter.

- Vi gör det bra så här långt, men vi kanske också kan skapa lite mer trafik framför deras mål, sa Frölundas Magnus Kahnberg till C More i den första pausen.

FBK lyfte sitt spel och dominerade matchen spelmässigt i den andra perioden och tack vare PP-specialisten Magnus Nygrens tionde mål tillika åttonde mål i powerplay för säsongen kunde karlstadlaget gå in i den andra pausvilan med 0-1.

- Vi rycker upp oss och jag tycker vi för spelet nu efter en mindre bra förstaperiod. En fysisk match och det är kul att spela, sa FBK:s Ole-Kristian Tollefsen.

Men Frölunda svarade i början av den tredje perioden genom ett väldigt vackert mål i powerplay, där Magnus Kahnberg var sist på pucken. Därefter fick Färjestad ett "mål" bortdömt för spark, efter en tilltrasslad situation där FBK:s Mikael Johansson var den som först trodde att han hade gjort 1-2 för karlstadlaget.

1-1 stod sig genom hela den tredje perioden och i den efterföljande förlängningen blev Chris Lee matchvinnare för Färjestad, när backen i powerplay satte 1-2 till FBK.

Femte raka vinsten i Scandinavium, fjärde raka vinsten på bortaplan och fjärde raka vinsten i Elitserien för karlstadlaget. Dessutom har FBK nu 3-1 i matcher mot Frölunda den här säsongen.

- Det kändes som en slutspelsmatch och det var ett bra drag på läktarna. Skönt att vi kan ta bonuspoängen, sa FBK:s 1-2-skytt Lee efter segern inför ett fullsatt Scandinavium.