Klart ikväll - Per Ledin till Malmö

15 februari 2019 23:25
Närbild på Per Ledin som blickar ut över isen i profil.
Nyförvärv

En av SHL:s främsta profiler är tillbaka i ligan. Per Ledin är klar för Malmö Redhawks, som har en skadedrabbad forwardssida och nu väljer att plocka in 40-åringen.


– Per är en spelare som har varit med om alla situationer som hockeyspelare och vi är övertygade om att han kan hjälpa oss under den avgörande delen av säsongen. Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl till pass i vår relativt unga och oerfarna trupp, kommenterar Patrik Sylvegård för Malmös hemsida.

Skåneklubbens sportchef har för tillfället endast tolv friska forwards att tillgå i truppen. För att räta upp skadeläget väljer Malmö därför att skriva ett avtal med Ledin, som närmast kommer från spel med Boden i HockeyEttan. 40-årige Ledins meritlista är annars milslång och han har gjort 16 säsonger i SHL.

– Per har hållit igång under säsongen och är i matchform. Nu är han fullt inställt på att komma hit och kriga för sin plats i laguppställningen, fortsätter Sylvegård.

Per Ledins avtal med Malmö Redhawks löper över resterande säsong.