Jönsson: "Vi ska göra en ny bra match i Gävle"

29 mars 2012 13:49

Efter måndagens 3-2-seger efter förlängning i Läkerol Arena fick Färjestad i onsdags se sig besegrat av Brynäs med 4-2 i Karlstad. Nu har FBK siktet inställt på en snabb revansch. "Vi känner revanschlusta och nu ska vi komma tillbaka fullt ut och göra en ny bra match i Gävle" säger Färjestads assisterande tränare Jörgen Jönsson till Hockeyligan.se.


Efter Färjestads 2-4-förlust i Löfbergs Lila Arena står det nu alltså 1-1 i matcher i semifinalserien mot Brynäs.

- Vi tog lite onödiga utvisningar och jag tror att killarna är medvetna om det. Annars var vi också lite tröga och avvaktande i den första perioden och sen gjorde vi en dålig andra. Och även om vi gjorde en hyfsad tredje lyckades de hålla undan, säger Jönsson från bussen på väg mot Gävle.

Hur är läget i truppen?

- (Per) Åslund är fortsatt borta och han kommer inte att vara med på fredag. För (Cristopher) Nihlstorp är det fortfarande dag till dag som gäller och jag vill inte spekulera mer i när han kan vara tillbaka igen.

Ni kommer även att sakna Hannes Hyvönen (som är avstängd och får sin dom av disciplinnämnden på fredag), hur ser du på hans match penalty?

- På gårdagens presskonferens hade jag inte sett bilderna. Men nu har jag gjort det och det är en ful tackling och en solklar utvisning.

Hur ser du på fortsättningen av matchserien mot Brynäs?
- Brynäs är ett bra lag och än så länge är vi tre segrar från att gå vidare, och då det handlar om en SM-semifinal är det svårt att bara gå ut och vinna med 4-0 i matcher.