Resultat: Hedström ledde vändningen mot LHC

25 november 2011 21:43

Under fredagkvällen fick vi se Jonathan Hedström leda vändningen mot Linköping när Timrå gick från 2-3 till 5-3. I Örnsköldsvik gick bortalaget AIK till slut segrande ur striden med 5-4 och i Kinnarps Arena knep Luleå en trepoängare när man anförda av Mattias Persson vann med 3-1.


Pär Arlbrandt var namnet i den första perioden i E.ON Arena, då LHC:s sniper stod för två mål, båda för övrigt i powerplay. Men hemmalaget Timrå stod samtidigt upp bra och genom mål av Timo Pärssinen och nyförvärvet Damien Fleury kunde TIK också ta med sig 2-2 in i den första pausvilan.

Linköping ökade sedan på till 2-3 genom Robin Figren, men Timrå och inte minst Jonathan Hedström vägrade att ge upp och efter totalt 1+2 av "Jonte" och ett mål i tom kasse av Per Hallin slutade matchen 5-3 till hemmalaget.

– Viktig vändning och i dag fick vi se lite av den gamla "Jonte". Det var länge sen jag hade en sån här fart" sa matchvinnaren Hedström till CANAL+ efter vändningen och trepoängaren.

Persson matchvinnare för Luleå

Luleå rivstartade i Kinnarps Arena och satte 0-1 redan efter 56 sekunder efter ett vackert samarbete mellan Mattias Persson och Niklas Olausson, där Olausson var sist på pucken. Men HV71 kom tillbaka och lyckades också kvittera efter en mycket grann framspelning av Oscar Sundh till Mikko Luoma, som i sin tur distinkt satte 1-1 bakom Luleås målvakt Johan Gustafsson.

Nämnde Persson blev sedan också matchvinnare för norrbottenslaget, när han satte 1-2. Jan Sandström fastställde därefter slutresultatet när han lyfte in 1-3 i tom kasse. Även Luleås målvakt Gustafsson stod emot bra när HV71 låg på som bäst.

– Det var skönt att näta och det var på tiden att det lossnade lite för mig, sa Persson efter sin gedigna insats.

– Hatten av för Luleå, de gör en bra bortamatch, sa HV:s Per Ledin.

MODO vann skotten med 49-25

MODO inledde bäst hemma i Fjällräven Center och tog en snabb ledning genom Niklas Sundström, men bortalagets Christian Sandberg och Oscar Ahlström svarade med varsitt mål och därmed stod det 1-2 efter en period.

Den andra akten blev sedan en målfest, då publiken bjöds på inte mindre än fem fullträffar, med MODO-ögon sett var det dock bortalaget som stod för tre av dem, signerade Richard Gynge, Daniel Bång och Victor Ahlström. MODO:s mål gjordes av Freddy Meyer och comebackande Dick Axelsson, som var tillbaka igen efter sin ljumskskada.

MODO:s Björn Svensson satte sedan 4-5, men trots en rejäl press och ett stort skottövertag för hemmalaget, kom man aldrig närmare och därmed tre poäng till AIK. Noterbart i övrigt var att AIK:s Patrik Nemeth och MODO:s Axelsson fick matchstraff efter en uppgörelse spelarna emellan.

– Vi jobbar lite hårdare och får dessutom bra utdelning, sa AIK:s Bång efter AIK:s tredje raka seger.