Matchguider: Särkijärvi: "Bara att bryta ihop och komma igen"

27 november 2011 17:05

Förlust senast mot Timrå för Linköping trots att man hade ledningen med 3-2 med sex minuter kvar av matchen. "Jag tycker vi spelar spänt och nervöst. Vi försöker jobba, men jobbar fel" sa LHC-tränaren Hans Särkijärvi efter mötet med TIK. Men hans Linköping får chans till revansch redan på måndag då Skellefteå gästar Cloetta Center.


Linköping tog sig på fredagen an Timrå på bortaplan med förhoppningen att ta sin första trepoängare för säsongen mot medelpadingarna. Trots att det såg lovande ut föll man alltså efter att laget klappat ihop i slutminuterna, då ledning med 3-2 till slut blev förlust med 3-5. Coachen Särkijärvi var inte nöjd efter matchen.

– En konstig match, jag tycker vi spelar spänt och nervöst. Inget flyt i vårt spel överhuvudtaget på hela matchen. Vi försöker jobba, men jobbar fel. Jag förstår inte, fattar ingenting om jag ska vara uppriktig. Efter två-tre bra matcher så är vi inte bra i dag, sa Linköpings tränare på presskonferensen och fortsatte:

– Det känns självklart väldigt jobbigt att leda med 3-2 och släppa in ett par mål på slutet. Men det är så hockeyn är, det är bara att bryta ihop och komma igen.

"Vi hoppas på att starta någonting bra"

Trots nederlaget kunde Särkijärvi ändå hylla ett par spelare från det egna laget.
- Kedjan med Arlbrandt, Söderberg och Figren gjorde det väldigt bra. De gjorde ju bland annat tre mål framåt.

Tvåmålsskytten Arlbrandt var själv inte helt nöjd med insatsen och hur man uppträdde, till LHC-TV säger han:

– Vi måste komma till en punkt där vi vinner flera matcher på rad, enda sättet är att sluta med dessa varannan-dag-insatser. Det låter inte så svårt, men sen möter du motståndare också. Men vi hoppas på att starta någonting bra.

42:a mötet med Skellefteå väntar

På måndag har Linköping möjligheten att starta någonting bra, när man gästas av Skellefteå. Mötet är det 42:a i ordningen och det är östgötarna med sina totalt 22 segrar som vunnit flest matcher lagen emellan.

Men ser man bara till den här säsongen är det jämnt, en seger var har inkasserats. Noterbart är att vid båda tillfällena har ett av lagen lämnats mållösa. Senast var det Skellefteå som inte fick hål på Christian Engstrand.

Men Skellefteå har samtidigt bra minnen från Cloetta Center. För senast man spelade där besegrade man LHC med 4-0 och för två säsonger sedan slog man ut Linköping i kvartsfinalen just i den arenan.

Måndagens andra match är:

Frölunda - Färjestad

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens nya web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre.

Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matcherna via Elitserien Arena

Måndagens matcher följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".