Matchdagens stjärnor: Dynamisk duo i centrum

29 november 2013 22:38

Två underhållande matcher har spelats på fredagen och även om det var flera som klev fram i sina respektive lag, var det tre spelare som ställde sig i rampljuset av hela ligan. De har nu belönats med varsin plats bland matchdagens stjärnor, listan som tas ut av redaktionen på SHL.se med grunden i Coach LeMat där de förses med bonuspoäng.


Tredje stjärna - Bud Holloway

Förväntningarna har varit stora på Bud Holloway denna säsong, med fjolårets dominans i poängligan färskt i minnet. Men möjligen har kanadensaren överrumplats av trycket vilket kan förklara att hösten inte har generat samma poängskörd som den svenska publiken hade vant sig vid. Ikväll var det dock Holloway i sin forna glans som uppenbarade sig i Behrn Arena. Med ett mål och en desto läckrare assist var han en av de mest bidragande faktorerna till att Skellefteå kunde segra med de komfortabla sifforna 4-1.

Andra stjärna - Patrik Carlsson

Det låg blytunga poäng i potten när HV71 tog sig an Färjestad. En svängig och underhållande match gick sedan föga överraskande in på straffavgörandet - där en person skulle komma att mantla huvudrollen i de efterföljande rubrikerna. Patrik Carlsson räddade först HV71:s skinn när han, piskad att göra mål, satte lagets tredje straff med god hjälp av stolpen. När han sedan gavs chansen att avgöra då Färjestad hade missat visade Carlsson att han är en matchvinnare av rang. Med is i magen smekte han in pucken mellan benen på målvakten, en imponerande manöver för att vara ett sådant pressat läge, vilket innebar att de två poängen var säkrade.

Första stjärna - Pierre-Edouard Bellemare

Serieledande Skellefteå har gett sig själva privilegiet att benämnas som SHL:s mest effektiva lag. En stor anledningen till det är att man innehar spelare av sällsynt målfarlig karaktär, vars roll är att tillskrivas i målprotokollet match efter match. En av dem är Pierre-Edouard Bellemare - och ikväll var inget undantag. Fransmannen blev kvällens ende tvåmålsskytt när han stod för hälften av Skellefteås mål i segermatchen. Visserligen gjordes båda från nära håll, men det är en skicklighet i sig att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. En egenskap endast de bästa målskyttarna besitter. En egenskap Bellemare besitter.