Nedsläpp: Mattias Sjögren tillbaka i Linköping

30 oktober 2014 18:05

Alla hockeyälskare bjuds ikväll på sex heta matcher när omgång 17 av SHL spelas. Dessutom omfattar en annars spännande omgång två derbyn. Skellefteå AIK tar emot Luleå Hockey i ett hett norrderby och i söder tar Linköping med Mattias Sjögren tillbaka i laget emot HV71. Vi har tagit en titt i laguppställningarna inför kvällen.


Skellefteå AIK - Luleå Hockey

I Skellefteå AIK är det noterbart att backparen behålls intakta. Däremot vaskas det runt rejält i kedjorna. Första kedjan består i kväll av Oskar Sundkvist, Pär Lindholm och Andrew Calof. Daniel Widing flyttas till kedjan med Pontus Petterström och Erik Forsell. Adam Pettersson och Patrik Zackrisson får sällskap av Kirill Kabanov.

Luleå kommer till spel med näst intill samma lag som i den senaste matchen mot Linköping. Den enda förändringen som noteras är Andreas Hjelm bildar backpar med Marcus Fagerudd och Marcus Oskarsson med Johan Forsberg.

Örebro Hockey - MODO Hockey

I Örebros laguppställning är det noterbart att Julius Hudacek fortfarande saknas. I kväll bildar Jakub Krejcik backpar med Marcus Weinstock. Bobbo Pettersson är tillbaka och bildar backpar med Johan Wiktander. Kedjorna är nästan intakta, den enda förändringen är att Johan Adolfsson går in i fjärdekedjan.

MODO Hockey rapporterar flera förändringar i både backpar och kedjor i kvällens match. Nichlas Torp kommer att bilda backpar med Oscar Hedman och Joonas Lehtivuori med Albin Carlsson. Marko Kauppinen kommer att spela med Dennis Persson. Förstakedjan behålls intakt, medan Simon Önerud och Joonas Nättinen får sällskap av Samuel Påhlsson i andrakedjan. Tredjekedjan består av Niklas Nordgren, Victor Öhman och Carl Grundström.

Linköping HC - HV71

Linköping som tagit poäng i tre raka matcher får idag tillbaka Mattias Sjögren. Han går direkt in i förstakedjan tillsammans med Nicklas Hardt och Jakub Vrana. Därmed blir Jonas Almtorp center i fjärdefemman ikväll.

Succékedjan med Jeff Taffe, Jacob Micflikier och Broc Little är intakt till kvällens match.

HV71 kommer till derbyt med Linköping utan en tung trio. Mattias Tedenby, Kristofer Berglund och Marcus Nilson saknas alla i laguppställningen.

Det tvingar Andreas Johansson till stora förändringar i laget och det är endast förstakedjan med Fiala, Brithén och Christensen som är intakt.

Björn Melin som spelade i fjärdefemman senast spelar ikväll med Patrik Carlsson och Calle Ridderwall. Just Ridderwall har varit riktigt het senaste tiden och stått för fem mål på de tre senaste matcherna.

Gustaf Wesslau som vaktade kassen i senaste matchen mot Örebro får flytta på sig till förmån för Erik Ersberg.

Brynäs IF - Djurgården Hockey

Brynäs som förlorat fyra raka matcher vaskar om rejält i kedjorna inför kvällens match. Bill Sweatt flyttas från förstakedjan till tredje och spelar ikväll med Greg Scott och Jacob Blomqvist.

Dessutom ändrar Tommy Jonsson i alla backpar inför matchen ikväll. Det betyder att Niclas Andersén ikväll spelar med Lukas Kilström.

Djurgården Hockey gör inga ändringar alls efter den jämna 6-5 förlusten efter förlängning mot Växjö Lakers senast.

Det betyder att kedjan med Steve Saviano, Markus Ljungh och Mikael Samuelsson som var riktigt het senast är intakt ikväll.

Färjestad BK - Leksands IF

Färjestad kommer till spel utan Fredrik Pettersson-Wentzel. Justin Pogge och Adam Werner står noterade som målvakter. För övrigt noteras få förändringar i laguppställningen i jämförelse med föregående match i SHL. I tredjekedjan är det noterbart att Joakim Nygård kommer att spela tillsammans med Martin Röymark och Richard Wallin. Anton Hedman är istället uppskriven i fjärdekedjan.

Leksand rapporterar inga förändringar i laguppställningen i jämförelse med den senaste matchen. Både backparen och kedjorna är intakta. Det återstår att se om Oscar Alsenfelt eller Joakim Lundström får förtroendet i mål.

Frölunda HC - Växjö Lakers

Frölunda kommer till spel utan Oscar Fantenberg. Han ersätts i backparet med Erik Gustafsson av Jacob Larsson. Det gör att Kim Roussakoff står uppskriven som extraback.

Glädjande för götebrogarna är dock att Max Görtz är tillbaka i laguppställningen ikväll.

Bortalaget Växjö Lakers ställer upp med i stort sett samma lag som i senaste matchen mot Djurgården. Sam Hallam väljer endast att byta plats på Mikael Johansson och Robin Söderquist.

Johansson spelar därmed i fjärdekedjan och Söderquist går in i tredje tillsammans med Jani Lajunen och Liam Reddox. Dessutom har David Åslin lämnat klubben för spel i Leksands IF.