Andra raka för Juniorkronorna - Bemström tvåmålsskytt

28 december 2018 08:30
Svenska spelare samlas i en gruppkram framför Slovakiens målvakt
JVM

Efter två mål från Emil Bemström och även spräckta målnollor för Lucas Elvenes och Isac Lundeström kunde Sverige ta andra raka mot Slovakien natten till fredagen. Sex poäng på två matcher innebär full pott för Juniorkronorna så här långt.

Slovakien - Sverige 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Lucas Elvenes spräckte sin målnolla i den första perioden när han gav Sverige ledningen elva minuter och 42 sekunder in i den första perioden. När Slovkien sedan fick chansen i powerplay kom kvitteringen. Martin Fehervary, till vardags i HV71, var en av spelarna som låg bakom målet från Adam Liska. Djurgårdens Emil Bemström kunde sedan se till att Sverige satt i förarsätet inför den andra perioden efter att ha gjort sitt första mål i JVM.

Bemström följde sedan upp med ytterligare ett mål i mittenakten, denna gång i numerärt överläge. I den andra perioden kom inte Juniorkronorna upp i samma form som mot Finland. Trots att Sverige vann andra perioden med 1-0 var det Slovakien som var det bättre laget.

I den sista perioden kom även den vassa powerplayformationen med Erik Brännström, Isac Lundeström och Adam Boqvist igång när Sveriges tredje powerplay var ett faktum. För Brännström innebar det en ny fullträff in på målkontot. Sedan kom en olycklig reducering för Slovakien när Filip Sveningssons puck träffade skridskon på målvakten Samuel Ersson innan den gick i mål. Men Sveriges ledning var aldrig i fara och Isac Lundeström fastställde slutresultatet till 5-2.

Andra raka segern för Juniorkronorna som nu får vila upp sig innan det är dags för match nummer tre - som spelas natten till söndag då USA väntar.