Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

2 januari 2023 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Brynäs lånat in målvakten Oliver Håkanson och Oskarshamn har lånat ut Hugo Jonasson till Västervik.


Jonasson lånas ut

Oskarshamns back Hugo Jonasson fick som siste spelare lämna den svenska JVM-truppen. Den 19-årige talanger lånades därefter ut från Smålandsklubben till allsvenska Västervik.

– Han kommer spela med oss tills vidare och så länge IKO har sex friska och krya backar så kommer han spela med oss. Han är också dubbelreggad så han kan vandra mellan lagen, säger Västerviks sportchef Martin Gudmundsson till Västerviks hemsida.

Brynäs har lånat in från Almtuna

Brynäs lånade den gångna veckan in målvakten Oliver Håkanson från Almtuna i två matcher. I onsdags mot Luleå fick han hoppa in och hade 95,2 i räddningsprocent när Brynäs vände och vann. Han fick även chansen i fredags mot Rögle i fredags, men då blev det förlust.

Brynäs Oscar Birgersson har å sin sida varit utlånad till Almtuna. Han missade således Brynäs match mot Rögle i fredags och spelade i stället två matcher med Uppsalaklubben i HockeyAllsvenskan. Lånet gällde fram till årsskiftet.

Örebro utslaget i semifinal i Spengler Cup

Örebro spelade inte några SHL-matcher under mellandagarna. Detta på grund av att de deltog i Spengler Cup i Schweiz. De förlorade mot Ambri-Piotta, men följde upp det med en seger mot HIFK. I kvartsfinalen mot Kanada blev det seger med 3-1. Därefter väntade Sparta Prag i semifinalen och Örebro hade 3-0, men tjeckerna vände och vann med 4-3.