Matchdagens stjärnor: Poänggörare formar listan

3 december 2013 22:33

Det har bjudits på hockey i plural denna afton, i vilka matcher det gjordes många mål. Därför är det föga förvånande att essensen av tisdagens matchdagens stjärnor utgår ifrån poängproducerande spelare, som klev fram i andras frånvaro, av vilka några är mer vana att stå i målprotokollet än andra.


Tredje stjärna - Daniel Sondell

Lite av skymundan av Patrik Hersley har Daniel Sondell vuxit fram till att bli en av SHL:s mest pålitliga offensiva backar. I Örebro är han ovärderlig, vilket syns tydlig en kväll som denna - när laget är i desperat behov av mål för att inte gå miste om poängen - då Sondell klev fram. Med två assist och ett snyggt mål, genom ett välplacerat skott från blålinjen som smekte undersidan av ribban, var han en stor bidragande faktor till att Växjö kunde besegras med 4-1.

Andra stjärna - Chad Kolarik

När Linköpings sedvanligt tongivande kedja med Hjalmarsson och Arlbrandt i spetsen, av mänskliga skäl, har en matchdag i vilken de inte kommer upp till sin standard poängmässigt, kliver allt som oftast Chad Kolarik fram. Denna tisdag var inget undantag. Även om han ibland har en tendens att bli lite transparent i matcherna är det i målprotokollet han ska synas - och det gör han också. Med två blytunga mål utgjorde amerikanen differensen som skiljde Linköping mellan noll och tre poäng i matchen mot AIK. I den sits östgötalaget är i nu var de två målen värda minst det dubbla.

Första stjärna - Esa Pirnes

Fastän AIK vissa stunder såg ut att vara under isen var Esa Pirnes spelaren som vägrade ge upp. Hela tiden låg han bakom målen som hotade Linköping i deras ledning, bara det faktum att han med tolv sekunder kvar av matchen fick in ännu en reducering beskriver hans vägran att ge upp ganska bra. Visserligen blev hans poängskörd, vilket utgjordes av två mål och en assist, förgäves i slutändan, annat än att det resulterade i en topplacering bland matchdagens stjärnor. Men sådana spelare är enormt viktiga att ha i sitt lag, sådana som tror på vinst oavsett om man ligger under med ett eller fyra mål. En sådan spelare är Esa Pirnes och det visade han idag.