Kanadensisk trio bäst i rond tre av Coach LeMat

4 februari 2013 08:41

Innan vi lägger rond nummer tre av vårt tränarspel Coach LeMat till handlingarna passar vi på att presentera de fem spelare/målvakter som har samlat på sig allra flest CLM-poäng i den tredje ronden samt totalen.


1. Chris Lee, FBK, 202 Coach LeMat-poäng

Det tog ett tag innan målskyttet kom igång på allvar. Men när det väl gjorde det har backen Chris Lee öst in mål för sitt Färjestad. Totalt 34 poäng på 45 matcher är bäst bland Elitseriens backar, nio mål är näst bäst bland seriens backar och kanadensaren har dessutom hunnit med tre mål i powerplay samt två matchavgörande mål. Kort och koncist är Chris Lee helt enkelt kungen av rond tre.

2. Richie Regehr, MODO, 196 CLM-poäng

Hans 152 skott på mål är näst bäst i Elitserien efter Skellefteås Bud Holloway och Joakim Lindström och hans 30 poäng på 46 matcher ger honom en delad tredjeplats i poängligan för Elitseriens backar. Vidare har han redan mäktat med fem mål i powerplay, två mål i boxplay samt tre matchavgörande mål för sitt MODO. Det är med andra ord definitivt ingen slump att Richie Regehr var näst bäst i den tredje ronden av Coach LeMat.

3. Bud Holloway, SAIK, 173 CLM-poäng

Vi skulle kunna skriva spaltmeter om Skellefteås härförare Bud Holloway, men vi nöjer oss med att konstatera att kanadensaren toppar Elitseriens poängliga, assistliga, delar ledningen i PP-ligan tillsammans med Färjestads Magnus Nygren, leder seriens plus/minus-liga och delar ledningen gällande flest avslut på mål. Men efter att ha vunnit både rond ett och rond två fick Holloway där här gången alltså se sig slagen av backarna och landsmännen Lee och Regehr.

4. Pär Arlbrandt, LHC, 168 CLM-poäng

Alla som håller på Linköping är nog väldigt glada över att snipern Pär Arlbrandt nyligen valde att förlänga sitt kontrakt med östgötaklubben. Fyra i poängligan, delad tvåa i skytteligan, delad fyra i assistligan och fyra i Elitseriens plus/minus-liga talar nämligen sitt tydliga språk. Ett facit som nu också innebär en chans att visa upp sig i Tre Kronor under Oddset Hockey Games.

5. Juhamatti Aaltonen, RBK, 164 CLM-poäng

Likt kungen av rond tre, Chris Lee, inledde Rögles Juhamatti Aaltonen relativt lugnt i poängprotokollen. Men så här långt under 2013 har artisten och trollkarlen från Finland fullkomligt exploderat poängmässigt och i många matcher har han minst sagt burit Rögle på sina axlar. En formtopp som givetvis även märks i Coach LeMat, där han nu parkerar på en femteplats.

Bästa spelare/bästa målvakter - rond tre
Bästa spelare/bästa målvakter - rond två

Bästa spelare/bästa målvakter - rond ett

Holloway leder totalen

Bud Holloway och Carl Söderberg har fortfarande befälet i totalen av Coach LeMat, då Holloways 591 CLM-poäng och Söderbergs 564 är en bra bit före Richie Regehrs 474. På fjärdeplats i totalen och strax bakom Regehr skuggar Pär Arlbrandt med sina 460 CLM-poäng och på femteplatsen återfinns Skellefteås Joakim Lindström, som hittills har samlat på sig 448 poäng i Coach LeMat.

Totalen för målvakter toppas av MODO:s Bernhard Starkbaum, vars 414 CLM-poäng är snäppet bättre tvåan Gustaf Wesslaus 391.

Bästa spelare/bästa målvakter - totalen

Rond tre av Coach LeMat inleds den 11 februari, men redan nu kan du gå in och skapa/uppdatera ditt lag - och om du ännu inte har spelat Coach LeMat, ta chansen och visa att just du är Elitseriens bästa tränare!

Här hittar du spelet Coach LeMat