Tony Mårtensson: "Man får en adrenalinkick"

8 december 2017 10:00

Förra året prickade Tony Mårtensson in sju rätt på V75 Tillsammans och vann 250.000 kronor åt andelsköparna. Det är ett vinstrekord som fortfarande står sig. De som lyckats bäst i år är Örebro som i början av oktober vann 82.460 kronor.


Tony och Linköping väntar fortfarande på årets storvinst och i maratontabellen för SHL-lagen ligger Linköping på nedre halvan med sina 57 rätt. I lördags klättrade de några placeringar efter att ha satt sex rätt och nu på lördag väntar V75 från Åby där bland annat Legolas Minne ska avgöras.

– Ja alltså, man pluggar ju på innan och försöker hitta några bra skrällkandidater. Jag går för de stora vinsterna, och då får man räkna med att det går mindre bra ibland. Det gäller att ha tålamod, när man minst anar det så sitter sjuan!

Travet har länge varit ett intresse för Tony. Det första han fastnade för med travsporten var spelet, att analysera förutsättningarna inför varje omgång och att försöka hitta de där hästarna som få andra har tänkt på.

– Det är en rolig hobby liksom. Man får en adrenalinkick. På ett sätt liknar det hockeyn, det går snabbt och är spännande. Loppen är kul att kolla på, det är djur som springer och man vet aldrig riktigt hur det ska gå.

Det är inte bara sporten och spelet som intresserar. Han är med som delägare i ett antal hästar och sambon Sandra Svensson har länge varit aktiv inom travsporten. Hästar och trav har länge spelat en stor roll i deras liv.

– Hästar är fantastiska djur. Som delägare är det också en häftig känsla när ens häst vinner. Mitt absolut bästa travminne var på V75 i Kalmar för några år sedan. Då vann min häst Eros Tooma sitt lopp och samma dag vann Sandra sitt första V75-lopp. Den dagen kommer jag aldrig glömma!

Hockeysäsongen har efter en något svag inledning börjat ta form för Linköping. Laget ligger just nu på kvartsfinalplats med drygt hälften av matcherna kvar att spela.

– Vi är på gång nu. De senaste 12-13 matcherna har vi spelat bra, men för min egen del har det gått trögt. Kedjan skapar mycket men vi får inte till det poängmässigt. Så länge laget vinner matcher är jag helt okej med det däremot!

Spela med LHC på ATG.se/SHL/Tillsammans