Lista: 5 saker att hålla koll på inför kvällens matcher

6 oktober 2022 11:00
I kikaren

Vi har en härlig torsdagskväll framför oss. Full omgång och idel högintressanta matcher. Här är fem saker att hålla ett extra öga på inför kvällens matcher.


Målstark trio jagar fler fullträffar

Det har bjudits på massor av mål i säsongsinledningen, och flest så här långt har Patrik Karlkvist gjort. Han är i ensam ledning i skytteligan och är också den som har den längsta målsviten just nu. Oskarshamnsstjärnan har gjort mål i fyra raka matcher. Två andra formstarka spelare är Skellefteås Max Lindholm och Frölundas Anthony Greco. Båda har nätat i tre matcher i följd och har på dessa gjort fyra mål.

Kan Frölunda bryta PP-trenden?

På de sex första matcherna har Frölunda bara gjort ett powerplaymål på 23 numerära överlagen. Målet kom i den andra omgången genom Patrik Carlsson. Därefter har Frölunda spelat 13 raka perioder utan att näta i powerplay. Kan Frölunda bryta den trenden i kväll borta mot Växjö? Ligans bästa powerplaylag så här långt är Malmö. Skåningarna har gjort fyra mål på elva numerära överlägen, 36,36 procent.

Caitos poängsvit

Endast en spelare i ligan har gjort poäng i sitt lags samtliga matcher så här lågt. Denne spelare är Leksands back Matt Caito. Han gjorde mål i Leksands förlustmatch mot Örebro, men i övriga fyra matcher har Caito noterats för en assist. Förlänger han den poängsviten när Leksand gästar Brynäs i kväll?

Malmö kan bli först att ta fyra raka segrar

Malmö har inlett säsongen starkt och ligger för tillfället tvåa i SHL-tabellen. I kväll tar skåningarna emot Luleå. Vinner Malmö blir Tomas Kollars manskap det första laget att ta fyra raka segrar i årets SHL. Skellefteå hade chans att göra det i den förra omgången, men Örebro satte stopp för västerbottningarnas segerrad.

Fortsätter Sklenicka att vara på isen när Brynäs nätar?

Brynäs tar emot Leksand i kväll och en som gästerna får hålla lite extra koll på är David Sklenicka. Den tjeckiske landslagsbacken toppar Brynäs interna poängliga med sju poäng på fem matcher. Dessutom är det mer regel än undantag att han är på isen när Gävlelaget gör mål. Så här långt har Brynäs gjort 15 mål. Av dessa har David Sklenicka varit på isen vid hela 13 tillfällen.