Eriksson: "Jag vill helst spela i KHL"

26 juli 2011 14:47

Fjolårssäsongens lagkapten i Södertälje, Joakim Eriksson, står fortfarande utan kontrakt inför 2011/2012. "Jag är motiverad och sugen på att fortsätta och helst av allt vill jag spela i ryska KHL, men samtidigt är jag öppen för allt" säger Eriksson till Hockeyligan.se.


Den senaste säsongens tekningskung i Elitserien vann 59,63 procent av sina tekningar och även Erikssons långa elitseriekarriär på inte mindre än 664 matcher borde tilltala många sportchefer.

– Jag har fått förfrågningar från Sverige, Finland och Ryssland, men än så länge har jag inget konkret kontraktsförslag att ta ställning till. Helst av allt vill jag spela i KHL, med det är också dit det är svårast att ta sig, säger Eriksson och fortsätter:

– Hittills är det främst allsvenska toppklubbar och finländska lag som har hört av sig. Jag har också fått ett erbjudande från den ryska andraligan som jag har tackat nej till, säger 35-åringen och tillägger:

- Jag är också sugen på att spela i Elitserien, men eftersom jag är center lär det bli svårt, för i nuläget är ju alla centerplatser i Elitserien fullbelagda.

Eriksson har tidigare även bland annat spelat för Djurgården och Linköping. Han har också hunnit med en säsong i den finländska SM-liigan.

- Jag trivdes bra i Finland och det är absolut ett intressant alternativ. Jag är hur som helst öppen för allt och jag hoppas på att det löser sig så fort som möjligt.

Södertäljespelaren mäktade den senaste säsongen med 28 poäng på 53 elitseriematcher samt två poäng på tio kvalseriematcher.

- Jag för ingen dialog med SSK för tillfället och jag har inte pratat med dem sedan midsommar. Men jag är som sagt öppen för allt och utesluter ingenting i nuläget.