Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

17 oktober 2022 09:00
Veckans SHl

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Rögle värvat Linus Sandin och Martin Johansson har gjort klart med en ny klubb.


Sandin till Rögle

Mellan 2017 och 2019 spelade Linus Sandin i Rögle. Därefter har den högerfattade forwarden gjort en och en halv säsong i HV71 samt en och en halv i AHL. Nu är 26-åringen klar för en återkomst i Rögle, och kontraktet gäller till 2025.

– Härligt att få tillbaka Linus i en grön tröja igen. Han var saknad när han lämnade och var en av mina tidiga lärdomar som sportchef eftersom det var en ung kille som vi aldrig ville skulle lämna men som jag inte lyckades behålla, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Sandin gjorde sin poängmässigt bästa SHL-säsong 2019/20 i HV71. Då svarade han för 36 poäng (19+17) på 51 matcher. Sandin noterades för en NHL-match med Philadelphia Flyers samt 62 matcher i AHL (30 poäng).

Guldmedaljören flyttar till Finland

Martin Johansson var med och vann SM-guld med Färjestad i våras. Totalt har Johansson gjort 14 säsonger i SHL. Efter förra säsongen har 34-åringen varit klubblös, men nu har han gjort klart med en ny klubbadress – och det blir finska TPS. Kontraktet gäller resten av säsongen.

Linköping lånar in Ekberg en vecka till

Den 5 oktober lånade Linköping in backen Tobias Ekberg från Leksand. Den 28-årige backen har spelat tre matcher med LHC och har på dessa snittat drygt 15 minuters istid per match. Nu står det klart att Ekberg lånas in ytterligare en vecka av Linköping.

– Tobias har gjort det bra och vi är nöjda med hans insatser. Vi är tacksamma att vi får möjlighet att använda honom i ytterligare tre matcher, säger den assisterande sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.