Matchguide: Claesson: "Vad som helst kan hända mot Brynäs"

6 december 2011 16:50

På onsdagen möts Djurgården och Brynäs på Hovet, och på isen kommer vi få se ett stort antal landslagsspelare. En av dem är djurgårdsbacken Fredrik Claesson som är uttagen till JVM. "Det har varit ett mål att få spela JVM hela tiden samt att få spela mot kanadensare och ta guld" säger han till Hockeyligan.se.


I måndags släppte juniorlandslagets tränare Roger Rönnberg den trupp som ska försvara Sveriges färger i Junior-VM i Kanada. I den truppen är totalt 16 spelare hemmahörande i Elitserien, och tre av dem återfinns i Djurgården. Fredrik Claesson är en av stockholmslagets tre uttagna spelare.

– Jag har spelet i landslaget sen U16 så det har blivit ett par landskamper. Det har varit ett mål att få spela JVM hela tiden samt att få spela mot kanadensare och ta guld. Det känns med andra ord jätteroligt, säger han glatt.

"Enkla misstag syns mer i Elitserien"

Claesson som gör sin andra elitseriesäsong och har bäst plus/minus-statistik av alla i Djurgården, han är även den spelare som varit inne på flest mål framåt för stockholmarna.

- Jag har väl haft lite tur att jag varit inne på många mål framåt och mindre bakåt. Men det är bara kul att det ser bra ut i statistiken, säger han.

Men den framgången till trots så är 19-åringen inte helt nöjd med det han presterat. - Det har vart lite upp och ner, men på sistone har det har varit mycket som varit positivt så det känns bra. Jag har fått mycket speltid och förtroende från tränarna. spelat mycket i boxplay som är en spelform jag vill spela mycket i. Men det har ibland blivit lite väl enkla misstag från min sida, och det märks av mer i Elitserien än i juniorligorna.

"Vi får akta oss för deras ungtuppar"

Nu står Brynäs som motståndare när man på onsdagen möts hemma på Hovet. Lagen har mött varandra två gånger tidigare den här säsongen, vid båda tillfällena har Brynäs segrat. Senast gick det till straffar där Calle Järnkrok avgjorde för gävlelagets fördel.

– Brynäs ligger i topp nu och ser riktigt bra ut. Vi måste akta oss för deras ungtuppar, Calle Järnkrok, Johan Larsson och Jakob Silfverberg, de är riktigt heta. Det brukar alltid bli tuffa matcher mot Brynäs. Det gäller att vi är med från start och inte spelar som vi gjorde senast mot Luleå, säger backen och fortsätter:

– Det har varit väldigt konstiga möten mot Brynäs, det kan hända lite vad som helst. Man vet inte riktigt vad som inträffar så det kommer säkert att bli tajt, avslutar Claesson.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play. För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Följ matchen via Elitserien Arena

Onsdagens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se. Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".