Matchdagens stjärnor: Omutlig målvakt i topp

7 december 2013 21:37

En svårforcerad sista utpost, omgångens ende tvåmålsskytt samt en under säsongen ifrågasatt veteranforward är den trio som redaktionen hyllar extra från lördagens omgång.


Tredje stjärna - Christian Berglund

Han har varit petad och ifrågasatt. Men i bortamatchen mot MODO fick den rutinerade forwarden förtroendet efter en hel hög matcher från läktarplats den senaste tiden. Berglund var spelsugen som få och var högst delaktig i Färjestads osannolika målfyrverkeri i den andra perioden. Ett mål och en målgivande passning blev facit för Berglund som nu verkar vara tillbaka i hetluften för att stanna.

Andra stjärna - Joakim Lindström

Den poängstarke forwarden blev ende tvåmålsskytt i lördagens omgång. Först avslutade han ett fint Skellefteåanfall fram till 0-1, och han visade i sluttampen på matchen fin kyla och precision i ett pressat läge då han slog den definitiva spiken i kistan fram till 1-3 i tom bur. Skellefteås poängkung levererar onekligen på löpande band.

Första stjärna - Linus Fernström

Varannan match är målvaktsmelodin hos Frölunda den här säsongen. Sådana förutsättningar kan vara rätt knepiga. Det var hur som helst inget som störde den storväxte Fernström, som spelade mycket stabilt och motade 27 puckar i den tuffa bortamatchen mot Brynäs och bidrog starkt till att hans Frölunda befäste sin andraplacering i tabellen.