Tjärnqvist: "Jag har kommit rätt in i situationer"

14 februari 2013 15:30

Sistaplacerade Rögle gästar under torsdagen Cloetta Center för att ta sig an tabellfemman Linköping. Skåningarna har en tuff säsong bakom sig men kommer senast från en 4-2 vinst mot seriefyran Luleå. Forwarden Mathias Tjärnqvist stod då för ett mål och tror att laget kan plocka sin andra raka seger mot östgötarna. "Vi försöker förbättra oss för varje match" säger Tjärnqvist till Hockeyligan.se.


I och med Djurgårdens uttåg från Elitserien efter förra säsongen valde forwarden Mathias Tjärnqvist att ansluta till sin nygamla klubb Rögle. Tjärnqvists poängproduktion har under säsongen varit blygsam men forwarden har under den sista tiden fått upp farten då han har plockat fem poäng på lagets sex senaste matcher. Senaste målet kom i skåningarnas förra match då man besegrade tabellfyran Luleå med 4-2.

– Det är nog mest tillfälligheter att jag plockat poäng nu mot slutet. Jag har kommit rätt in i situationer, säger Tjärnqvist.

Laget har huserat kring kvalstrecket under i stort sett hela säsongen. Först mot slutet har man börjat få ordning på spelet och har fortfarande en chans att slippa kvalspel framåt vårkanten.

– Vi tar en match i taget. Sedan är det ju inte helt upp till oss, det är många saker som måste falla på plats. Vi försöker förbättra oss för varje match vi spelar och sedan får vi se vad som händer.

"Nu är det dags att rätta till det"

Under torsdagskvällen står Linköping för motståndet när Rögle gästar Cloetta Center. Detta är sista gången lagen möts för säsongen och hittills har det endast blivit hemmasegrar. I senaste matchen kunde Rögle gå segrande efter att ha vunnit på straffar i Lindab Arena. Senaste gången man besökte Cloetta Center fick skåningarna se sig besegrade med 3-1 och hoppas nu kunna knipa den första bortasegern mot östgötarna för säsongen.

– I förra matchen mot Luleå spelade vi stabilt. Vi har spelat bättre i försvarszon och undvek lätta misstag vilket vi tidigare haft en tendens att göra. Under 2013 så har försvarspelet blivit stabilare över huvudtaget. Vi gör rätt saker oftare helt enkelt.

Nu möter ni Linköping, hur är tankegången inför kvällens match?
- Det känns bra, båda lagen har endast vunnit på hemmaplan så nu är det dags att rätta till det så att vi kan plocka en bortavinst i Cloetta Center. Men samtidigt så är ju Linköping ett bra lag. Dom har ett fantastiskt bra powerplay så det gäller att hålla sig borta från utvisningsbåset.