Nedsläpp: Ridderwall, Laine och Melin saknas när HV71 vill hitta formen

18 november 2014 17:56

Full omgång i SHL väntar under tisdagskvällen där sex matcher utgör omgång 21 i årets upplaga av SHL. Här i artikeln "Nedsläpp" får du den senast information kring läget i alla lagen inför kvällens matcher.


Växjö Lakers - MODO Hockey

Med fem raka hemmasegrar i ryggen går nu Växjö in till match mot MODO. Växjö kommer till spel med Teemu Laakso uppskriven i backpar med Ville Varakas medan Sebastian Erixon spelar tillsammans med Niclas Lundgren, vilket är en ändring i jämförelse med senast.

Bland forwards saknas Rhett Rakhshani vilket medför att Malte Strömwall tar klivet upp och står uppskriven tillsammans med Patrik Lundh och Tomi Kallio. Mikael Johansson är tillbaka i laguppställningen och står uppskriven i fjärdeformationen med Alexander Johansson och Erik Josefsson. Förstaformationen med Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Nick Johnson är intakt.

Hos gästande MODO Hockey så väntar i stort sett samma lag som föll senast mot Leksand. En förlust som innebar att MODO nu finns under det nedersta strecket efter två raka förluster efter landslagsuppehållet. Saknas gör Nichlas Torp och Kyle Flanagan, backen Travis Roche som var borta senast var tilltänkt att spela matchen men återfinns inte i laguppställningen.

Linköping HC - Frölunda HC

Hos hemmalaget Linköping siktar man på den femte raka hemmasegern och Mattias Sjögren är tillbaka och står uppskriven tillsammans med Nichlas Hardt och Broc Little i förstaformationen. Sebastian Karlsson startar som extraforward enligt laguppställningsen som inte bjuder på några ändringar i övrigt i jämförelse med senast.

Magnus Johansson är skadad och inte tillgänglig för spel mot Frölunda. I övrigt är alla hela och friska.

Hos gästande Frölunda saknas två spelare. Det handlar om Christoffer Persson (skadad) och Pontus Widerström (utlånad till Karlskrona). Mats Rosseli Olsen och Anton Axelsson är tillbaka i laguppställningen efter att ha saknats i den senaste matchen. Axelsson står uppskriven med Nicklas Lasu och Erik Karlsson medan Rosseli Olsen matchas med Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg.

HV71 - Färjestad BK

HV71 kommer till spel med fyra raka förluster i ryggen. En trend man säkerligen vill bryta när antagonisten Färjestad kommer till Jönköping. Hemmalaget ändrar om en hel del där Mattias Karlsson står uppskriven med David Petrasek medan Axel Eidstedt spelar med Kristofer Berglund. Tredje backpar är enligt laguppställningen Lawrence Pilut tillsammans med Chris Campoli.

På forwardsidan saknas Björn Melin, Teemu Laine och Calle Ridderwall, i Ridderwalls ställe spelar Kevin Stenlund tillsammans med Erik Christensen och lagkapten Ted Brithén. Stenlund förväntas få speltid även i powerplay. Förstaformationen består av Mattias Tedenby, Riley Holzapfel och Patrik Carlsson medan Andreas Jämtin, Marcus Nilson och Kevin Fiala spelar i andraformationen.

Gästande Färjestad ställer upp med ett näst intill identiskt lag i jämförelse med senast då enda skillnaden är att Joachim Rhodin inte är ombytt då Christoffer Forsberg istället är med i laguppställningen efter att tidigare varit borta på grund av sjukdom. Marius Holtet är långtidsskadad och Oliver Kylington är utlånad till AIK. Målvakten Justin Pogge får fortsatt förtroende mellan stolparna.

Skellefteå AIK - Örebro Hockey

Skellefteå AIK har tre raka förluster men alla dessa har kommit på bortais och nu får man chansen att bryta den trenden på hemmais när Örebro gästar. Till kvällens match har de svartgula lite skavanker i truppen. Målvakten Markus Svensson har fortsatt inte tränat på is sedan sin skada från CHL.

Oskar Sundqvist och Erik Forssell har inte tränat den senaste dagen men båda två är spelbara ikväll. Sedan tidigare saknas Nick Sörensen. Tittar vi in formationerna så är det mest anmärkningsvärda att Mikko Lehtonen och Martin Lundberg byter plats med varandra i första respektive fjärdekedjan.

Hos gästande Örebro är det inga nyheter sedan sist. Alla är tillgängliga och man kommer ställa upp med samma lag som senast.

Brynäs IF - Luleå Hockey

Brynäs kommer till spel med samma lag som senast bröt den sju matcher långa förlustraden när man segrade mot Frölunda med 3-0. Det innebär att långtidsskadade Jesper Ollas saknas.

Luleå Hockey får tillbaka Jonathan Granström som saknades senast. Granström startar som extraforward ikväll mot sitt forna lag. Cam Abbott saknas fortfarande i matchtruppen. I övrigt har Luleå ett helt skadefritt lag. Joel Lassinantti får fortsatt förtroende i kassen.

Leksand IF - Djurgården Hockey

Hos Leksand så saknas ikväll Eric Himelfarb. Hans plats i tredjefemman ersätts av Jon Knuts. Sedan tidigare saknas Toni Kähkönen och Johan Svedberg.

Djurgården har en del skadebekymmer i laget men lyckades trots det att segra senast då man straffslog HV71 med 3-2. Spelare som Daniel Fernholm, Markus Nordlund och Sebastian Lauritzen saknas hos DIF i kvällens match och Djurgården ställer upp exakt som senast mot HV71.