Svenska truppen till hemmaturneringen släppt - tydlig SHL-stämpel

28 januari 2019 14:00
Landslag

Tre Kronor gör sig redo för Beijer Hockey Games på Hovet och Rikard Grönborg presenterade under måndagen sin trupp. SHL bidrar med 19 uttagna spelare, däribland tre debutanter som alla har förnamnet Emil.


Längre fram i vår väntar hockey-VM i Slovakien, men innan dess ska Sverige ladda upp med Beijer Hockey Games. Turneringen spelas hemma på svensk mark, närmare bestämt på Hovet, och inleds torsdag den 7:e februari.

Tre Kronor har matcher att vänta mot i tur och ordning Tjeckien, Ryssland och Finland. På måndagen presenterade även förbundskaptenen Rikard Grönborg sin svenska landslagstrupp till den heta hemmaturneringen.

Målkungen, backgeneralen och energiknippet debuterar

Totalt 24 spelare har tagits ut. En klar majoritet av dessa hämtar förbundskaptenen från SHL, som bidrar med hela 19 namn till truppen. På målvaktssidan återfinns bland annat Djurgårdens storspelande burväktare Adam Reideborn, vid sidan om KHL-stjärnan Magnus Hellberg. Dessutom får Luleås unge talang Isac Lundeström, som nyss vände hem från en höst med Anaheim, chansen.

– En grym talang. Vi tycker att det är en sådan talang att det är en självklarhet att han ska få vara med vara med och och få känna på internationell hockey, kommenterar Grönborg på Lundeströms uttagning.

I landslagstruppen gör tre spelare sin debut för Tre Kronor - samtliga med SHL som hemmaarena och samtliga med samma förnamn. Djurgårdens målkung Emil Bemström, Skellefteås backgeneral Emil Djuse och Malmös energiknippe Emil Sylvegård får visa upp sig i den blågula tröjan. Värt att nämna är dessutom att SHL dominerar stort på forwardssidan, med 14 av 15 spelare.

Rikard Grönborg och Tre Kronor samlas nästa måndag i Stockholm.

Landslagstruppen (SHL-klubbar inom parentes):

Målvakter
35 Magnus Hellberg
39 Adam Reideborn (Djurgården)

Backar
3 Klas Dahlbeck
15 Simon Bertilsson (Brynäs)
23 Jesper Sellgren (Luleå)
25 Philip Holm
50 Viktor Lööv
57 Emil Djuse (Skellefteå)
94 Joel Persson (Växjö)

Forwards
11 Joakim Nygård (Färjestad)
12 Joel Kellman (Brynäs)
14 Jakob Lilja (Djurgården)
27 Isac Lundeström (Luleå)
33 Michael Lindqvist (Färjestad)
36 Emil Larsson (Luleå)
40 Jacob Josefson (Djurgården)
51 Emil Sylvegård (Malmö)
59 Linus Johansson (Färjestad)
63 Fredrik Händemark (Malmö)
70 Dennis Rasmussen
71 Jonathan Davidsson (Djurgården)
72 Emil Bemström (Djurgården)
86 Mathias Bromé (Mora)
90 Jesper Boqvist (Brynäs)