Blomdahl: "Annandagen är en perfekt dag att gå på ishockey"

12 december 2013 14:30

När SHL drar igång igen efter det kommande uppehållet gör man det med besked. I Stockholm tar AIK emot Leksand på annandagen, skådeplatsen är Globen och de som får uppleva matchen på plats kan förvänta sig en häftig upplevelse och en förväntad publikfest.


Annandagshockey brukar traditionsenligt vara en folkfest i sig och att matchen spelas i en arena som just nu sällan används i SHL hettar upp förväntningarna ytterligare.

Lagkaptenerna i de båda lagen har spelat på Globen inför fulla hus tidigare och ser förstås fram emot matchen.

– Det ska bli väldigt kul att få spela på Globen inför förhoppningsvis mycket publik, det ser jag jättemycket fram emot och det gör alla andra i laget också. Det blir lite av känslan som inför de här derbymatcherna vi hade mot Djurgården, säger Patric Blomdahl, lagkapten i AIK.

Blomdahl i en derbymatch mot Djurgården i Globen. Foto: Sami Grahn / Pic-Agency

– Globen är speciell på så sätt att det är en jättehärlig arena när det är 10 000 och uppåt på läktaren. Då är det en fantastisk arena. Just annandagen är en perfekt dag att gå på hockey så det kan nog bli bra tryck, fortsätter han.

"Det blir en häftig upplevelse"

Leksands lagkapten Gabriel Karlsson ser även han fram emot matchen och är tillfreds med lagets säsong hittills.

– Det har känts bra i stort sett hela tiden. Vi har en förmåga att spela bra i täta matcher och har vunnit många med uddamålet. Sen finns det såklart saker i spelet som vi tycker att vi kan göra bättre. Samtidigt har vi haft väldigt bra målvaktsspel och har fått igång en förstakedja som har varit jättebra också. Det underlättar att veta att de gör målen, sen får vi andra också försöka att bidra framåt men när det går lite trögt med produktionen så måste man försöka jobba på andra sätt och det tycker jag att alla gör. Alla jobbar för att laget ska vinna och det är väldigt viktigt.

Karlsson jublar ihop med leksandssupportrar. Foto: Daniel Eriksson / Pic-Agency

– Matchen mot AIK på Globen blir häftig. Vi hade en match fjol mot Mora på Globen som drog en hel del folk och det var en härlig upplevelse. Självklart hoppas jag på att det blir fullt av både leksingar och AIK:are där så att det blir en härlig inramning och en bra match, både för oss på isen och för publiken.