Färjestad värvar Bengtsson: "Gäller för mig att ta chansen"

28 januari 2019 10:10
Närbild på Färjestads nyförvärv Christopher Bengtsson, här  i Rögles vita matchställ.
Nyförvärv

Från grönvita RBK till grönvita FBK. Christopher Bengtsson har gjort klart med en flytt och centern lämnar efter ett halvår Rögle för SHL-konkurrenten Färjestad.


Christopher Bengtsson lämnar Rögle för spel med Färjestad. Skåneklubben meddelade under måndagsmorgonen att avtalet mellan parterna avslutats, samtidigt som Färjestad gick ut med presentationen av centern. Kontraktet är skrivet på resterande säsong och nyförvärvet kliver in för att täcka upp på en skadedrabbad forwardssida.

– En kille som vi hade ögonen på innan säsongen, men där det inte blev av. Nu fick vi möjligheten att ta hit honom, berättar Färjestads sportchef Peter Jakobsson för den egna hemsidan.

– Man känner ju till lite folk runt omkring, samt att man redan gjort några timmar i den här arenan. Jag är jätteinspirerad över att vara här. Nu gäller det för mig att ta den här chansen, kommenterar Bengtsson själv.

25-åringen har sedan tidigare en period av juniorspel i klubben bakom sig, då han spenderade säsongen 2011/2012 i just Karlstad. Därefter har Christopher Bengtssons karriär gått vidare med spel i MODO, Södertälje, AIK, KalPa, Tingsryd, Södertälje igen och senast alltså Rögle.

– Vi tackar Christopher för hans insatser i klubben. Trots en tuff situation har Christopher hanterat allt mycket professionellt och han har jobbat hårt varje dag. Han behöver spela och vi har gett vårt samtycke till att han bryter kontraktet. Det är en seriös idrottsman och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Chris Abbott till Rögles hemsida.