Höftoperation för FBK:s Mikael Johansson - tillbaka i januari

19 november 2012 09:00

Färjestads center Mikael Johansson höftopereras under söndagen och beräknas bli borta från spel i 6-8 veckor. "Vi räknar med honom först i mitten av januari" säger FBK:s tränare Leif Carlsson till klubbens hemsida.


Det är en planerad reoperation av den höftoperation som Johansson gjorde för två år sedan. Operationen genomförs i Göteborg av Leif Swärd och utförs med titthålsteknik.

- Det kan bedömas som en mindre operation med avsevärt kortare rehab än förra gången, säger Färjestads läkare Bosse Lindwall till karlstadlagets hemsida.

Lindwall bedömer alltså att det kommer att ta 6-8 veckor innan Johansson är tillbaka i spel igen.

- Vi räknar med att "Micke" är tillbaka i laget i mitten av januari, säger Leif Carlsson.

"De yngre får chansen att visa vad de går för"

Färjestad har sedan tidigare backarna Oscar Klefbom (axel), Sanny Lindström (nacke) och Anton Grundel (hals) samt forwarden Jack Connolly borta från spel. Positivt för FBK är att Grundel kan vara tillbaka till den här veckans matcher mot Luleå eller Brynäs, då han kommer att träna under måndagen.

Färjestad meddelar vidare att man inte kommer att ta in några ersättare i nuläget.

- Vi har inte för avsikt att agera före juluppehållet. Vi har en bra trupp och här finns chansen för våra yngre spelare att visa vad de går för, säger Färjestads sportansvarige Jörgen Jönsson.