Kandidater till Månadens spelare

23 mars 2022 15:00
Månadens spelare

Hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i mars.


Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till SHL. Tillsammans med ligan utser Svenska Spel Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Kandidaterna i mars

OBS! Notera att siffrorna gäller inför den sista omgången.

Linus Omark, Luleå

Linus Omark gick visserligen poänglös från de två första matcherna i mars, men därefter har Luleås offensiva stjärna växlat upp rejält. Han har gjort poäng i de efterföljande sju matcherna och i fem av dessa har han gjort två poäng eller fler. Sammanlagt har det blivit 14 poäng, fördelat på fyra mål samt tio assist, vilket gör honom till månadens poängsbäste spelare. Noterbart är att två av hans fyra mål har varit matchavgörande. Endast Broc Little, Linköping, har avgjort fler matcher i mars.

Joel Persson, Växjö

Den som ligger närmast bakom Linus Omark i poängligan för mars månad är en back - nämligen Joel Persson. Växjöstjärnan har gjort hela 13 poäng (3+10) på åtta matcher, vilket innebär att han har varit direkt inblandad i drygt 48 procent av Lakers 27 mål under månaden. Som ett ytterligare bevis på Perssons fina månad kan nämnas att tvåan i backarnas poängliga under mars (Theodor Lennström) har gjort fem poäng färre än Joel Persson.

Carl Söderberg, Malmö

Malmö är ett lagen som har gått bäst under mars. Skåningarna har vunnit sex av nio matcher och har fortfarande chans på slutspel. En av nyckelspelarna bakom Redhawks uppryckning är Carl Söderberg, som har gjort poäng i sju av nio matcher i mars. Den meriterade Malmöstjärnan har gjort tolv poäng under månaden, vilket ger en tredjeplats i poängligan under den här perioden. Söderberg har gjort fem mål så här långt under månaden – endast fyra spelare har gjort fler.

Linus Karlsson, Skellefteå

Linus Karlsson gör en väldigt imponerande första säsong i SHL. Han toppar poäng-, assist- och målligan bland ligans rookies. Skellefteåforwarden har inte visat några tendenser på att mattas av mot slutet av grundserien – snarare tvärtom. På de tre senaste matcherna har Linus Karlsson smällt in fem mål. Totalt under mars har han gjort sju mål på nio matcher, vilket är bäst bland samtliga spelare i SHL. Totalt står han noterad för elva poäng under månaden, fjärde bäst i SHL.

Marcus Högberg

Med en omgång kvar av SHL har Linköping klättrat till nionde plats i tabellen, mycket tack vare Marcus Högberg. Den 27-årige burväktaren har stått samtliga åtta matcher som Linköping har spelat under mars och av dessa har östgötarna vunnit fem, vilket gör Högberg till den målvakt med flest vinster under månaden. Högberg är den ende målvakten i ligan som har hållit nollan fler än en gång under mars och han har dessutom lyckats med den bedriften tre gånger. Totalt har han räddat 178 av 194 skott och med det ligger han tvåa i statistiken över insläppta mål per match under den här perioden, 1,97.