Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

31 augusti 2020 10:00
Veckans nyheter

Måndag igen – och det betyder att det har blivit dags att sammanfatta den senaste veckan. Exempelvis har Växjö plockat in en finsk back, Frederik Storm har gjort klart med en ny klubb och Rögle har förlängt med en av lagets centrar.


Växjö stärker backsidan

Teemu Eronen är Växjös senaste värvning. Den 29-årige backen gjorde den gångna säsongen tio poäng på 55 KHL-matcher för Jokerit. Anledningen till att Växjö agerar är att de har skador på backduon Ilari Melart samt Miika Koivisto.

– Tyvärr har vi hamnat i en situation där Ilari Melart är borta 2-3 månader och Miika Koivisto 3-4 månader. Det är för oss då nödvändigt att på något sätt ersätta för att inte sätta oss i en väldig risk på backsidan med enbart sex tillgängliga backar. Vi tar därför in Teemu Eronen. Teemu är en liknade spelartyp som Koivisto och som läget är med begränsad publik osv får vi nöja oss med att ersätta två med en, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsda.

Evertsson säger vidare att "Teemus avtal avgörs av vårt behov", men att det första kontraktet är skrivet på fyra månader.

Eronen har under karriären gjort 150 matcher i KHL och under de två senaste säsongerna har han sammanlagt gjort nio landskamper med Finland.

Bengtsson förlänger

Anton Bengtsson kom till Rögle från HV71 inför den gångna säsongen. Den 27-årige centern hade ett år kvar på sitt avtal med klubben, men redan nu har parterna kommit överens om att förlänga det med två år. Vilket innebär att Bengtsson kommer att spela i Rögle till 2023.

– Det känns jättebra att ha det klart redan. Vi har haft ett bra snack, jag känner mig uppskattad och att man vill ha kvar mig. Så det var inget att fundera på, säger Bengtsson till Rögles hemsida.

Anton Bengtsson har under karriären gjort drygt 370 SHL-matcher och han var med och vann SM-guld med HV71 2017. Den gångna säsongen noterades han för tolv poäng på 52 matcher.

– Anton är precis den typ av spelare och person som vi strävar efter att ha hos oss i Rögle. Han är mycket professionell, tävlar varje dag och i våra ögon har han utvecklats till en av SHL:s bästa och mest ansvarstagande tvåvägs-centrar. Han är även en utmärkt förebild som våra yngre spelare kan se upp till, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

SHL-veteranen har klart med ny klubb

Frederik Storm har de åtta senaste säongerna spelat i Malmö Redhawks, varav de fem senaste i SHL. Men det blir ingen fortsättning i Skånelaget. I stället kommer den danska landslagsmannen att flytta till Tyskland. Storm har skrivit på ett ettårskontrakt med ERC Ingolstadt.

Nio försäsongsmatcher

Knappt tre veckor återstår till SHL-premiären och lagen förbereder sig för fullt inför det som komma skall. Under den gångna veckan spelades nio försäsongsmatcher.

Här kan du hålla koll på alla försäsongsmatcher som SHL-lagen spelar.