Nedsläpp: Poängligafemman tillbaka i Frölunda

25 november 2014 17:56

Efter några dagars uppehåll i SHL-hockeyn är det nu dags att inleda den matchtäta veckan med tre matcher under tisdagkvällen. Ett antal intressanta förändringar kan noteras i de olika lagen inför nedsläpp, förutom hos Växjö som är oförändrat. En som återkommer i sitt lag är Frölundas forward Mathis Olimb, som är femma i poängligan så här långt.


Brynäs IF - MODO Hockey

Brynäs tvingas vaska om en aning i sina formationer på grund av frånvaro för flera spelare. Alexander Lindgren, Sebastian Enterfeldt och Jesper Ollas är skadade och saknas på forwardssidan. Rutinerade Emil Lundberg lånas in från allsvenska Almtuna för att bredda truppen och återfinns i fjärdekedjan med Ponthus Westerholm och Sondre Olden.

In i det gästande laget från Örnsköldsvik kommer både Nichlas Torp och Niklas Nordgren. William Nylander får däremot stå över matchen. En hel del ynglingar finns i laguppställningen. Magnifike Linus Ullmark i MODO-kassen har fått jobba hårt i de senaste matcherna, om han får starta mellan stolparna även i kväll återstår att se.

Växjö Lakers - Frölunda Indians

Hos Växjö finns absolut ingenting att rapportera om i förändringsväg, eftersom laguppställningen är identisk med den i lagets senaste match. Tidigare frölundaikonen Tomi Kallio, numera lagkapten i Växjö, återfinns alltså även denna gång i en kedja med Lundh och Rakhshani.

I Frölunda saknas både Erik Karlsson (avstängd) och Emil Djuse, därtill även målvakten Linus Fernström som är skadad. Som reserv till Lars Johansson finns därför J20-målvakten Fredrik Bergvik med i båset. Tillbaka i laget är poängligafemman i SHL, Mathis Olimb, som återfinns i en kedja med Johnson och Görtz. Anton Axelsson startar som extraforward.

HV71 - Djurgården Hockey

Hemmalaget HV71 har Lawrence Pilut avstängd, däremot är Teemu Laine tillbaka igen efter frånvaro och Kevin Fiala blir extraforward. Målvakten Erik Ersberg finns inte i laguppställningen, Viktor Kokman kompletterar därför målvaktsduon med Wesslau. Nyligen värvade Jere Karalahti ansluter till laget på fredag och spelar alltså inte i kväll.

På Djurgårdens skadefront har det ljusnat. Sebastian Lauritzen, Daniel Fernholm och Mattias Guter saknas fortfarande, men både David Rundqvist och Linus Arnesson är tillbaka i spel. Alexander Deilert och Nicklas Heinerö är därmed inte med i kväll.