Weinhandl står redo för E4-derby

23 februari 2013 12:10

Efter en längre tids skada gjorde Linköpings Mattias Weinhandl comeback under torsdagens match mot MODO. Nu ställs forwarden och hans lag mot tabelltvåan HV71. Weinhandl själv har spelat mot smålänningarna två gånger tidigare den här säsongen och senaste gången han beträdde isen i Jönköping noterades han för två mål. "Det är svårt att säga varför det fungerat så bra i Jönköping i år" säger Weinhandl till Hockeyligan.se.


Sedan slutet av november tvingades Linköpings forne skyttekung Mattias Weinhandl att avstå från spel på grund av en nackskada. Det talades stundtals om att smålänningens säsong var över men under torsdagens omgång gjorde forwarden comeback. MODO stod då för motståndet och 32-åringen assisterade till matchens enda mål.

– Vi vann med 1-0 så det var ju skönt. Annars så tycker jag att det kändes lite halvsegt, speciellt i första. Jag hade lite dålig tajming men det flöt på bättre och bättre och jag har ju fem matcher kvar att förbättra mig inför slutspelet.

Hur fungerade det att spela med Zackrisson och Goren?
- Jag har ju spelat med två högerskyttar förut så det är ju ingen större skillnad. Men det fungerade bra. "Zacke" är en väldigt smart spelare och duktig tvåvägsforward och Lee är ju riktigt stor och stark och duktig han med så det fungerade bra.

"Vi är alltid laddade"

Under lördagen står ett hett E4-derby på dagordningen. Linköping reser då till Kinnarps Arena för att ta sig an HV71. Lagen har mötts fyra gånger tidigare den här säsongen och statistiken talar till östgötarnas fördel då Linköping har 3-1 i matcher mot jönköpingslaget. Dessutom man har vunnit de två tidigare matcherna som spelats i Kinnarps Arena den här säsongen och har en målskillnad på 6-1 där. Nu återstår det att se om man kan plocka en tredje raka i vinst.

– Det är svårt att säga varför det fungerat så bra i Jönköping i år, det är tillfälligheter antagligen. Men vi är alltid laddade när vi åker ner dit och det brukar alltid bli bra matcher mot dem. Nu hoppas vi på att det blir lika bra ikväll och att det är vi som står där med tre poäng efter matchen.

Bara två mål på ordinarie tid de två senaste matcherna?
- Vår målvakt Christian Engstrand har varit en stor anledning till att vi vunnit dom matcherna. Han är en riktig trygghet bakåt. Men det är klart att vi måste göra fler mål framåt framöver men jobbar vi hårt som kommer det där släppa med, säger Weinhandl.