Matchguide: LHC: "Vi ska inte ge Brynäs utrymme"

19 december 2011 18:00

Efter nio dagars uppehåll är det på tisdag äntligen dags igen för en elitseriematch. Drabbningen det handlar om avgörs i Linköping, när tabellelvan LHC tar emot serietrean Brynäs. "Vi ska inte ge Brynäs möjligheter och utrymme, utan det är dags för oss att steppa upp på hemmaplan nu, säger LHC:s assisterande tränare Johan Schillgard till klubbens hemsida inför mötet med gävlelaget.


Medan Brynäs har tränat och hållit igång så gott det går utan matcher har Linköping i sin tur som bekant deltagit i European Trophy-slutspelet, eller Red Bulls Salute. LHC fick "nöja sig" med en fjärdeplats, efter att man förlorat bronsmatchen mot elitseriekollegan Luleå med 2-3 efter förlängning.

- Det känns skönt att få ha varit igång och för vår del har det bara varit positivt. Vi har inga skador, inga sjukdomar och det känns riktigt bra. När vi ändå är igång är det lika bra att köra på, säger Schillgard till LHC:s hemsida inför matchen mot BIF och fortsätter:

- Anfallsspelet har varit bra där vi gick på mål och sköt mycket, men det finns givetvis många andra saker att jobba vidare på. Det har varit bra för vår del att spela lite matcher och nyttigt att få göra lite mål också. Det är viktigt inför fortsättningen av Elitserien.

Att Linköping fortfarande har matchtempo i benen är något man ska försöka utnyttja.
- Vi är igång och ska utnyttja den fördelen och försöka ta tag i taktpinnen direkt. Vi ska inte ge Brynäs möjligheter och utrymme, utan det är dags för oss att steppa upp på hemmaplan nu, säger Schillgard.

Linköping har 2-0 i matcher den här säsongen

Senast lagen möttes vann Linköping med 3-2 i Läkerol Arena, efter bland annat två mål av Pär Arlbrandt. Säsongens första inbördes möte i Cloetta Center slutade också 3-2 till östgötalaget, den gången krävdes dock ett straffavgärande, där Magnus Johansson till slut blev straffhjälte för LHC.

Linköping har dessutom fyra raka segrar mot Brynäs och tre raka hemmavinster mot gävlelaget, men inför tisdagens match i Cloetta Center har hemmalaget samtidigt förlorat sina tre senaste hemmamatcher.

Linköping får se upp med den formstarka BIF-duon Sebastian Lauritzen och Ryan Gunderson, som båda har gjort minst en poäng per match de tre senaste matcherna.

Brynäs tränare Tommy Jonsson inför matchen mot Linköping.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Inför matchen mellan Linköping och Brynäs kan du bland annat ladda upp med följande intervjuer:

LHC:s tränare Särkijärvi sammanfattar European Trophy-slutspelet
Brynäs Silfverberg om att missa landslaget - igen.

Följ matchen via Elitserien Arena

Tisdagens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".