Lista: 5 saker att hålla koll på inför torsdagen

9 december 2021 13:00
I kikaren

Det spelas SHL-hockey fyra av sju dagar den här veckan. Ikväll är det sex matcher på menyn och här är fem saker att hålla ett extra öga på under torsdagen.

Fortsätter Luleå att vinna på hemmaplan?

Luleå har gått starkt den senaste tiden – mycket tack vare sin hemmaform. Norrbottningarna har tagit sex raka vinster, varav fem har varit under ordinarie tid, i Coop Norrbotten Arena. De har i tur och ordning besegrat Färjestad, Timrå, Djurgården, Brynäs, Malmö samt Frölunda. På dessa matcher har Luleå hela 24-5 i målskillnad. Nu väntar tufft motstånd i form av tabelltvåan Rögle, som har tagit 21 poäng på tolv bortamatcher den här säsongen.

Hetaste målvakten mot poängsprutan

Linköping tar emot Oskarshamn och en match i matchen blir mellan Linköpings målvakt Marcus Högberg, om han får chansen mellan stolparna, och Oskarshamns poängkung Patrik Karlkvist. Sett till de fyra senaste omgångarna är Högberg ligans hetaste målvakt. Han har snittat 1.49 insläppt mål per match och har 94.23 i räddningsprocent. Karlkvist å sin sida är en av fyra spelare i ligan som har gjort sju poäng under de fyra senaste matcherna.

Nytt avgörande från Lycksell?

Efter fem raka förluster har Växjö nu vunnit två matcher i följd. Det kan de tacka Olle Lycksell för. Han sänkte Linköping med ett sent avgörande i den tredje perioden i torsdags. Det följde han upp med att vara inblandad i samtliga tre mål (2+1) mot Timrå, och det var han som satte den avgörande straffen. Så det är inget snack om att Djurgården får hålla koll på Växjös nummer 31.

Tambellini går för förlängd poängsvit

Adam Tambellini blev utsedd till Månadens spelare i november och Röglestjärnan har fortsatt att leverera i december. 27-åringen har nu gjort poäng i hela tio SHL-matcher i följd och på dessa tio matcher har han gjort 17 poäng. I kväll gästar Rögle Luleå och senast lagen möttes noterades Tambellini för en assist. En poängstark spelare i Luleå är Oscar Engsund, som har gjort sex poäng på de sex senaste matcherna.

Möte två av tre mellan Leksand och Frölunda

Inom loppet av åtta dagar ska Leksand och Frölunda mötas tre gånger. I tisdags spelades den första CHL-kvartsfinalen. I kväll möts lagen återigen i Tegera Arena och på tisdag spelas kvartsfinalreturen i Göteborg. Den första matchen vann Frölunda med 5-2, tack vare tre mål inom loppet av drygt tre minuter i den tredje perioden. Räkna därför med ett revanschsuget hemmalag ikväll.