Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

9 augusti 2021 10:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Skellefteå värvat från AHL och Anton Mylläri är klar för ett provspel med Brynäs.


Mylläri provspelar med Brynäs

Backen Anton Mylläri kommer att provspela med Brynäs under försäsongen, fram till den 9 september. 30-årige Mylläri spelade förra säsongen 13 matcher med allsvenska Västerås samt 29 matcher i österrikiska Graz99ers. På meritlistan finns även 139 SHL-matcher, i följande klubbar: Malmö, Linköping samt Djurgården.

– Vi känner till Anton väl och vet att han har kapacitet att vara en stabil back i SHL. När vi fick möjlighet att testa och titta närmare på honom under försäsongen så kändes det intressant för oss. Anton har storlek, fin skridskoåkning och bra spelsinne. Vi hoppas och tror att han kan passa bra in i Mikkos (Manner) sätt att spela, säger herransvarige Johan Alcén till Brynäs hemsida.

Skellefteå värvar från AHL

Skellefteå har förstärkt sin forwardssida med kanadensaren Adam Mascherin, 23. Han har tillhört Dallas Stars organisation de tre senaste säsongerna. Det har dock inte blivit någon NHL-debut utan enbart spel i AHL. Den gångna säsongen stod han för 18 mål och 16 assist på 37 matcher. Med sina 18 mål blev den högerfattade kanadensaren trea i AHL:s poängliga.

Kontraktet med Skellefteå gäller över kommande säsong.

– En duktig offensiv spelare som har ett bra skott, är duktig på transportera puck och även har förmågan att slå bra passningar. Vi tror han kommer hjälpa laget på många sätt och kan ge oss goda chanser till guld, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Flera spelare lämnar SHL

Karl Fabricius har under karriären gjort över 900 SHL-matcher, de allra flesta i Luleå. 38-åringen fick inget nytt kontrakt av Luleå inför den här säsongen, men nu har han gjort klart med Heilbronner Falken, i den tyska andraligan.

Daniel Olsson Trkulja, som de två senaste säsongerna har spelat i Leksand, flyttar till Norge. Han har skrivit på för Sparta Sarpsborg. En annan som lämnar Sverige är Rickard Palmberg. Han byter Oskarshamn mot schweiziska HC Thurgau.

Det står även klart att det inte blir någon fortsättning i Brynäs för Jaedon Descheneau och Niclas Andersén.