Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

10 oktober 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Lucas Elvenes skrivit på för Leksand och Oliver Johansson har förlängt kontraktet med Timrå.


Elvenes till Leksand

Lucas Elvenes vände hem till Sverige inför den här säsongen efter tre raka säsonger i AHL. Han skrev på för HV71, men där klickade det inte riktigt. I början av den gångna veckan blev den 23-årige forwarden i stället klar för Leksand.

– Lucas är en spelare vi haft ögonen på länge men inte haft möjligheten att få till oss förrän nu. Nu öppnades en lucka och vi är jätteglada att ha hittat en lösning. Lucas styrkor ligger i spelet med puck där hans exceptionella spelsinne är av yppersta spets, säger Leksands sportchef Thomas Johansson.

Elvenes har spelat två matcher med Leksand den gångna veckan och han har gjort ett mål. Avtalet mellan Leksand och Elvenes gäller till våren 2025.

Linköping lånar in Ekberg

Tobias Ekberg, 28, tillhör sedan förra säsongen Leksand. Den här säsongen har det dock bara blivit en match i SHL med dalalaget. Nu kommer Ekberg att spela med Linköping. Parterna är nämligen överens om ett låneavtal som sträcker sig till 14 oktober.

– Det känns bra att komma hit. Det ska bli kul att få lira lite matcher, det har inte blivit så många den här säsongen. Det känns som en bra lösning för alla parter. Jag ser fram emot att få spela hockey, det är därför man håller på med det här, säger Tobias Ekberg till Linköpings hemsida.

Johansson förlänger – och lånas ut

Oliver Johansson, 19, har spelat sex matcher i SHL med Timrå den här säsongen. Johansson, som är draftad av Ottawa Senators, är fostrad i Njurunda SK och har spelat i Timrå sedan han började gymnasiet. Nu har Johansson och Timrå kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt. Johansson kommer dock inte att spela i Timrå den närmaste tiden. I stället lånas han ut till Björklöven resten av säsongen, men Medelpadsklubben kan kalla hem 19-åringen vid behov.

– Vi tror väldigt mycket på Oliver men vi inser också att han behöver mer speltid högre upp i kedjorna. Det är något som vi inte riktigt kan erbjuda honom här just nu. Därför tror vi att han skulle utvecklas bra av att få spela kontinuerligt i HockeyAllsvenskan en säsong, säger Timrås sportchef Kimmo Kapanen.

Spelare lånas ut till HockeyAllsvenskan

Rögle meddelar i veckan att Oliver Tärnström kommer att lånas ut till Tingsryd. Lånet gäller tills vidare. Daniel Ljungman, som har spelat tre SHL-matcher med Rögle, har tidigare varit utlånad till Kristianstad. Han kommer att lånas ut till den allsvenska klubben tills vidare.