Chad Kolarik: "Det är kul att vara i toppen av målligan"

14 januari 2014 08:45

Linköpings förstalina har hittills under säsongen stått för sammanlagt 126 poäng. Dessutom har Linköping tre spelare som ligger etta, tvåa och trea i SHL:s målliga. Spelarna det handlar om är Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson och Chad Kolarik. Den sistnämnda leder skytteligan och har en ruskig form just nu. "Jag värvades för att göra mål och gör jag inte det så gör jag inte mitt jobb", säger Chad Kolarik till SHL.se


Pär Arlbrandt, Simon Hjalmarsson och Chad Kolarik har tillsammans stått för 63 mål vilket motsvarar drygt femtio procent av lagets målproduktion hittills på SHL-säsongen.

Simon Hjalmarsson och Chad Kolarik har stått för 22 mål vardera och Pär Arlbrandt har stått för 19 mål. Närmast bakom linköpingstrion jagar Patrik Hersley som gjort 18 mål.

– Jag har hittat en bra kemi med Salmonsson och Almtorp i andrafemman och kanske haft en och annan tur med studsen, säger målkungen Chad Kolarik till SHL.se
– Det är kul att vara i toppen av målligan och känna att jag bidrar, fortsätter han.

Amerikanen har öst in poäng

Chad Kolarik är en av de formstarkaste spelarna i SHL och har på de två senaste matcherna stått för sex (3+3) poäng för sitt Linköping. Noterbart är att han på sina fem senaste matcher gjort totalt tio poäng (5+5), varav en av matcherna var 0-7 förlusten mot Växjö Hockey där han gick av isen poänglös.

– Jag värvades för att göra mål och gör jag inte det så gör jag inte mitt jobb. Ibland fungerar det och det har gjort så för mig de senaste matcherna och det är riktigt kul.

Linköpings form är ojämn

Linköping har haft en svängig form senaste tiden med blandade resultat. Senast förlorade laget en jämn match i E4-derbyt mot HV71 med 4-3 hemma i Cloetta Center.

– Vi har varit lite upp och ner senaste tiden. Vi behöver bli lite tuffare i vissa situationer. Även om jag har gjort en hel del mål så kvittar det när laget inte vinner.

Linköping reser idag till Göteborg för ett möte mot Frölunda i Scandinavium.

– Det kommer att bli en tuff match. Frölunda är ett topplag och svåra att möta. Vi har spelat mot dem i Göteborg förut och förlorat så vi är sugna på att ta revansch, avslutar han.

Chad Kolariks solomål fram till 1-1 i mötet mot HV71 i lördags utsågs till "veckans snyggaste" från vecka 3. Kolla in målet här.