Matchdagens stjärnor: Tvåmålsskytt i topp

16 januari 2014 23:02

Tre framfusiga forwards, som alla satte prägel på torsdagskvällens SHL-hockey, är de som föll redaktionen allra bäst i smaken den här gången.


Tredje stjärna - Joakim Hillding

Färjestads spelskicklige förstecenter klev fram och slog två avgörande passningar som bidrog till lagets två mål under ordinarie tid. Och när det väl blev dags för straffavgörande visade Färjestads straffspecialist att han fortfarande har snitsen inne - även om skottet han fick iväg där faktiskt var av det misslyckade slaget. Men en gnutta tur i avgörande situationer har ju aldrig skadat.

Andra stjärna - Kevin Fiala

Fortsätter att vara en frisk fläkt i SHL-spelet, trots sin ringa ålder och rutin. Hans förarbete till kedjekamratens Erik Christensens ledningsmål i matchens första byte var en fröjd att skåda. Och som grädde på moset höll han sig senare framme och gjorde sitt första SHL-mål i karriären. Och hans spel i övrigt borgar för många fler sådana framöver.

Första stjärna - William Karlsson

Hans två mål i bortamatchen mot Leksand, ett motstånd som HV71 haft påtagligt svårt för den här säsongen, var knappast av den mest spektakulära karaktären - men smålänningarnas förstecenter visade onekligen vägen med att först vara på rätt plats vid rätt tillfälle och göra 0-2. Och därefter hur man med kyla och precision slår den där klassiska spiken i kistan i en övergiven motståndarkasse.