Hyvönen: "Spel i Elitserien är prio ett"

8 maj 2012 16:54

Tidigare i våras gick Hannes Hyvönen och Färjestad som bekant skilda vägar. Nu hoppas den 36-årige finländaren på att hitta en ny klubbadress i Sverige till hösten. "Jag har inte ens funderat på att lägga av och att fortsätta i Elitserien är mitt förstahandsalternativ" säger Hyvönen till Hockeyligan.se.


Den gångna säsongen stod hårdskjutande Hyvönen för 22 (12+10) poäng på totalt 44 matcher för Färjestad. Under sina 125 elitseriematcher för Färjestad och Södertälje har forwarden samlat på sig 76 poäng, fördelat på 47 mål och 29 assists.

Och nu hoppas Hyvönen alltså på en fortsättning i Elitserien till hösten.
- Alla elitserielag får gärna höra av sig, säger Hyvönen med ett skratt och tillägger:

- Skämt åsido, jag har inte haft en tanke på att lägga av och jag fortsätter helst i Sverige då jag inte är så sugen på att flytta. Men än så länge har jag inte pratat med någon klubb, så vi får se vad som händer. Hur som helst tror jag att det löser sig senast till hösten.

Hur ser du på dina möjligheter till spel i Elitserien?
- Alla lag vet vad jag kan och jag är beredd att vänta ett bra tag, det vill säga även en bit in på nästa säsong, då spel i Elitserien är prio ett.

Färjestads PP-kung i Elitserien

Trots betydligt färre spelade matcher än de flesta av hans lagkamrater i FBK slutade Hyvönen delad trea i karlstadlagets skytteliga i Elitserien samt inte minst var han den färjestadspelare som stod för allra flest PP-mål i Elitserien. Men någon fortsättning i FBK var ändå aldrig aktuell.

- Det var mer hej och tack som gällde. Men jag har inget otalt med Färjestad, utan i och med att jag bor i Karlstad hoppas jag i stället på att kunna träna med Färjestad innan nästa säsong börjar. De tyckte nog helt enkelt bara att jag är för gammal. Just ålder är något som många lag fokuserar lite väl mycket på ibland numera, Men som sagt, jag har inget ont att säga om Färjestad.

Hur ser på din senaste säsong?
- Det hade kunnat gå lite bättre på slutet, men annars är jag nöjd med säsongen.