Piros/Pikkarainens agent om intresset från Elitserien

9 maj 2012 14:30

Kamil Piros och Hannu Pikkarainen är två mycket bekanta elitserienamn och trots att båda två nyligen lämnade HV71 respektive Skellefteå talar en hel del för att duon ändå spelar i Elitserien den kommande säsongen. "Det är större chans att båda två fortsätter i Elitserien än att de spelar någon annanstans till hösten" säger Piros/Pikkarainens agent Juuso Pulliainen till Hockeyligan.se.


Under sina 124 elitseriematcher för MODO och senast Skellefteå har backen Hannu Pikkarainen totalt mäktat med 85 poäng, fördelat på 17 mål och 68 assists. Men efter att den 28-årige finländaren tidigare i våras gick skilda vägar med SAIK återstår det ännu att se var han spelar den kommande säsongen.

- Än så länge är ingenting klart, men Hannu har fått erbjudanden både från Finland och Sverige. Sen det blev klart att han ville lämna Skellefteå har flera klubbar kontaktat mig, inklusive tre lag från Elitserien. Men vi får se vad som händer och just nu är det inte bråttom med att ta ett beslut, säger Pikkarainens agent Pulliainen.

"Elitserien naturligtvis intressant"

Enligt Pulliainen kan alltså även Kamil Piros mycket väl fortsätta i Elitserien till hösten. På sina 133 elitseriematcher för HV71 har den 33-årige tjecken samlat på sig 80 (33+47) poäng.

- Precis som för Pikkarainen så har flera klubbar kontaktat mig angående Piros när det blev klart att han inte kommer att fortsätta i HV71. Fortsatt spel i Elitserien är naturligtvis intressant och just nu är två elitserielag med i bilden. Men precis som för Pikkarainen är det inte bråttom med att ta ett beslut, säger Piros agent Pulliainen.