Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

19 september 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har William Strömgren bytt Rögle mot Brynäs och Jimmie Ericsson har fått sin tröja hissad i Skellefteå Kraft Arena.


Bytt Rögle mot Brynäs

William Strömgren, 19, har bytt SHL-klubb. Han har lämnat Rögle och i stället skrivit på för Brynäs. Parterna är överens om ett tvåårskontrakt.

– William var en av de mest spännande spelarna i allsvenskan och gjorde flest poäng av alla J18-spelare där. Stundtals var han faktiskt dominant. Vi var intresserade redan inför förra året och när chansen nu dök så ville vi ta den, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Strömgren skrev på för Rögle inför den förra säsongen. Han noterades för sex matcher i a-laget samt 44 matcher med J20-laget (36 poäng). Strömgren är draftad av Calgary Flames. De tingade honom i den andra rundan, som nummer 45, 2021.

Premiärfest

I lördags var det äntligen dags för SHL-premiär. Samtliga 14 lag spelade och i sex av sju arenor var det fullsatt! Publiken bjöds på både snygga mål och spänning. Hela fyra matcher slutade oavgjort efter full tid.

Följande sju lag vann premiären: Oskarshamn, Timrå, Rögle, Luleå, Färjestad, Örebro samt Malmö.

Ericssons tröja hissad

Inför matchen mellan Skellefteå och Malmö fick Skellefteå AIK-ikonen Jimmie Ericsson sin tröja hissad i taket i Skellefteå Kraft Arena. Ericsson har spelat 15 säsonger i Skellefteå AIK och han har gjort stort avtryck i föreningen. Exempelvis var han lagkapten vid klubbens två senaste guld, 2013 och 2014.

– Det här är den stora klubben i mitt hjärta, sa Jimmie Ericsson under sitt tacktal