Mathias Tjärnqvist återvänder till Rögle

11 maj 2012 09:00

Rögle och Mathias Tjärnqvist, som närmast kommer från Djurgården, har kommit överens om ett tvåårskontrakt. "Det känns fantastiskt spännande att vara hemma i Rögle. Jag var överens med sportchefen Pelle Svensson även om Rögle spelat i HockeyAllsvenskan, säger Tjärnqvist till ängelholmslagets hemsida.


Rögle är en mycket bekant klubb för Mathias Tjärnqvist, då forwarden redan har representerat klubben i 147 matcher, där han mäktat med 50 mål och 47 assists.

- Det är i Rögle jag har mitt hjärta. Förra gången jag spelade i klubben blev tyvärr omställningen från en miljonstad i Nordamerika för stor och jag saknade ro i kroppen. Jag kände att jag mådde bättre av att bo i en storstad igen, säger 33-årige Tjärnqvist till Rögles hemsida och fortsätter:

- Nu ser jag fram emot att komma hem, skaffa ett permanent boende här nere och ha trygghet och ro i livet. Man lär sig mycket om sig själv under ett år som det vi hade i Djurgården i år.

Första kontakterna med Rögle togs redan under våren och i över en månad har man varit överens. Däremot har det tagit tid för detaljerna kring Mathias kommande utbildning att falla på plats.

- Det här var förstavalet för mig och jag kommer att läsa en skräddarsydd ledarskapsutbildning samtidigt som jag spelar hockey. Det känns bra att kunna kombinera de båda delarna.

Rögles sportchef Pelle Svensson ser stor potential i sin hemvändande spelare.

- Jag tycker att vi har mycket talang i laget där många av spelarna har stora uppsidor. Men sett till elitseriematcher så är vi på många håll ganska oerfarna vilket göra att Mathias blir en viktig kugge i lagbygget, säger han och tillägger:

- Vi har haft intressanta diskussioner där Mathias sänder bra signaler att han verkligen vill vara med och leda laget på det sättet som han är bra på. En vinnartyp som vi kommer ha mycket nytta av.

Mer läsning om Rögle:

Rögle förlänger med Brithén och Bergström
Ingen fortsättning för Simon Olsson i Rögle
Viktig pusselbit på plats i ledarstaben
Inget nytt kontrakt för Gistedt
Timrå förlorade - men vann Kvalserien
Timrå och Rögle spelar i Elitserien 2012/2013
Barta byter från Malmö till Rögle
Mikael Gath tillbaka i Rögle
Alexander Bonsaksen stannar i Rögle