20 FRÅGOR MED ANTON LINDHOLM

20 januari 2023 13:00
20 frågor

Leksands back Anton Lindholm, 28, är näste spelare vi ska lära känna bättre genom 20 frågor. Det blir ett samtal om Sidney Crosby, nyårsfirandet hos Patrik Norén, fördelarna med att ha en skåpbil samt skidturen som hade kunnat sluta riktigt illa.


1. Om du inte hade varit hockeyspelare, vilket yrke hade du haft då?

– Planen var alltid att bli brandman. Förmodligen det.

2. Hur kommer det sig?

– Morfar var brandman. Dessutom tyckte jag att det var coolt när jag var liten.

3. Har du följt med morfar på brandstationen någon gång?

– Jag har varit på stationen i Skellefteå några gånger. Brorsan är brandman och jag har fått prova lite rökdykning bland annat.

4. Vilken är den bäste spelaren du har mött?

– Sidney Crosby. Det som är speciellt med honom är att han är bra på allt. Han har hela paketet. Han är snabb, bra händer, bra blick och han kan både passa och skjuta. Dessutom är han superstark.

5. När har du varit som mest starstruck?

– Det känns som det kanske var när jag kom upp i a-laget (Skellefteå AIK:s) som ung och fick vara med och träna med alla som jag hade växt upp att titta på. Fredrik Lindgren kanske.

6. Vilket är ditt bästa respektive sämsta minne från dina år i NHL?

– Bästa är första matchen, mot Detroit. Det finns en gammal rivalitet mellan Detroit och Colorado från när båda lagen var riktigt bra. Den matchen är ett bra minne. Det sämsta minnet är käkfrakturen borta mot Philadelphia. Jag fick ett skott i underkäken och den gick av på två ställen, dagen innan vi skulle flyga till Stockholm för att spela i Globen. Då fick jag flyga till Denver i stället och operera ansiktet.

7. Vilken var den senaste boken du läste?

– Tyvärr har jag inte så många böcker på listan som jag faktiskt har läst. Jag håller på med en bok om Elon Musk, men jag behöver inte säga hur länge jag har hållit på med den, haha. Den är med i väskan i alla fall.

8. Vad var det senaste du googlade?

– Det kan nog ha varit innertemperatur på oxfilé inför nyår (intervjun gjordes i början av januari).

9. Hur var nyårsfirandet?

– Middag hos Patrik Norén. Mantas Armalis stod för det mesta inom matlagningen, och han gjorde ett kanonjobb.

10. Var din uppgift att tillaga oxfilén eller behövde du bara googla?

– Jag googlade bara. De körde sous vide-tillagning, när maten vakuumförpackas. Då fick jag googla fram vilken temperatur vi skulle ställa in den där på.

11. Hade du någon mer uppgift än googlingen?

– Chipsansvar också. Det blev bland annat naturchips och brynt smör tror jag också att det bjöds på.

12. Vad är det närmaste du har kommit att dö?

– Jag åkte mycket utförsskidor som ung och jag försökte nog vara bättre än vad jag var. Vi var i Tärnaby och åkte utanför pisten, i lössnön. Jag åkte lite för nära vattenledningen till snökanonen. Det var isigt och det gick snabbare och snabbare. Sedan var det en stålvajer som var uppsatt för att avgränsa pistmaskinens transportväg mellan två pister. Jag fick den där vajern över halsen och flög ett antal meter ner och landade en bit ifrån det här stora järnröret som är vattentillförseln till snökanonerna. Jag fick ett sår tvärs över halsen, men det gick bra som tur var.

13. Vad äter du till frukost?

– Allt som oftast blir det tre äggvitor och två äggulor samt en banan och kaffe.

14. Varför kör du fler äggvitor?

– Mest för smakens skull. Jag scramblar ofta äggen och tycker vitan är godare.

15. Kan du berätta något som få vet om dig?

– Många i laget vet det, men kanske inte så många andra. Jag kör skåpbil.

16. Varför gör du det?

– För att slippa köra släp mellan Skellefteå och Leksand. Så i stället för att köpa ett släp passade jag på att uppfylla en pojkdröm och köpa en skåpbil i stället. Otroligt praktiskt.

17. Vad har du i skåpbilen just nu?

– Nu ligger det fyra sommardäck där, en golfbag, domkraft och något fälgkors skulle jag gissa. Det var också en tanke med att ha den, att golf- och padelgrejerna skulle kunna ligga där. Jag är alltid utrustad och klar om någon vill lira.

18. Kommer du att ta ur sommardäcken ur skåpbilen innan du ska sätt på dem igen?

– Haha, nej det gör vi "on the fly".

19. Vilket är ditt bästa barndomsminne?

– Fiskeresorna till fjällen med familjen (mamma, pappa, storebror och lillasyster). Bo i tält, vandra och fiska. Man kom bort från allting och vi åkte ofta med någon annan familj. På dagarna fick vi ta mycket eget ansvar och fiska på egen hand.

20. Om du bara fick äta en maträtt för resten av livet. Vad hade du ätit?

– Stuvade makaroner och sidfläsk.