Kallio och Växjö sitter lugna i båten

24 september 2013 11:45

Växjö är det enda laget i SHL som står utan seger efter fyra omgångar. SHL.se beslutade sig för att kolla läget med Tomi Kallio, en spelare med en lång karriär och som har varit med om både toppar och dalar.


Smålänningarna har inför säsongen värvat flera namnkunniga spelare och expertisen har tippat att de nu kan ta ytterligare ett steg i klubbens historia, nämligen att nå slutspel för första gången. Efter fyra spelade omgångar är laget placerade sist i tabellen med två inspelade poäng men det råder trots det lugn.

– Känslan i truppen är bra eftersom vi spelar bra hockey. Sedan är det lite frustrerande att vi inte har fått betalt för det. Jag tycker att vi sammantaget har varit det bästa laget i alla fyra matcherna men inte haft något flyt med målskyttet. Vi måste också komma ihåg att det är 51 matcher kvar, säger Tomi Kallio och är även nöjd med defensiven:

– Om vårt spel hade varit dåligt hade vi förstås varit mer oroliga men vi har spelat bra och inte släppt till så mycket chanser för motståndarna heller. De har tyvärr bara varit väldigt effektiva.

Kallio har nog en poäng i det han säger. En titt på Växjös spelade matcher gör gällande att man vunnit skottstatistiken i samtliga och att laget ligger fyra i den sammanlagda tabellen över avlossade skott. Dessa har dock företrädesvis träffat motståndarmålvakten vilket skotteffektiviteten 3,45 procent vittnar om. Vi frågade Kallio om Växjö tar skott i fel lägen?

– Nej, men det är märkligt det där. Ibland kan man vinna även fast man skjuter ur dåliga vinklar. Vi har kollat igenom matcherna och sett att vi faktiskt har varit inne och skjutit i de bästa målchanslägena och skapat kvaltetschanser. Vi tror på vårt spel och vi vet att det kommer att lossna någon gång.

Du själv skjuter mycket, mest i laget hittills. Hur känns det för egen del i inledningen av serien?

– Det känns lite samma som för laget i stort. Jag känner mig bra i kroppen och tycker att min kedja har spelat bra och skapat väldigt mycket lägen. Men som övriga laget har vi inte fått dit pucken så som vi önskat.

Nu väntar två raka bortamatcher mot nykomlingar som inlett starkt, Örebro på onsdagen och Leksand på fredagen. En resa som den rutinerade finländaren ser fram emot.

– Det blir riktigt skoj att åka och spela mot dem. Vi ska njuta av stämningen och förhoppningsvis lossnar det för oss också.